Ny regel-polemik: Derfor skal Danmark nu spille i sorte strømper

Danmark skifter strømper til onsdagens EM-kamp for at undgå bøvl med arrangørerne. Farvehysteri, mener landstræneren.

Det begyndte med et pandebĂĄnd, men det stoppede ikke der. 

De nye regler om spillernes beklædning til dette EM får nu de danske håndboldkvinder til at skifte strømper.

Ja, du læste rigtig. De skifter deres strømper.

Forklaringen er de ankelskinner, som flere af spillerne bruger i kampe uden pĂĄ strømperne for at undgĂĄ at vride om pĂĄ foden. 

- Vi mĂĄ ikke spille med hvide strømer og sorte ankelbeskyttere. SĂĄ skal det hele være hvidt, forklarer Danmarks team manager Mette Vestergaard til TV 2 SPORT. 

I minutterne op til den første kamp mod Montenegro mĂĄtte danskerne sætte hvidt tape henover de sorte ankelskinner for at tilfredsstille arrangørerne, og det bøvl gider danskerne ikke igen mod Ungarn. Derfor skifter de til sorte strømper. 

- Det er smĂĄting, men det er bare irriterende, at der er mere fokus pĂĄ sĂĄdan noget, end der er pĂĄ hĂĄndboldspillet, siger Mette Vestergaard.

Landstræneren kalder det "farvehysteri", og spillerne ryster pĂĄ hovedet. 

- Jeg synes, det er lidt hysterisk, konstaterer venstrefløj Fie Woller, der selv spiller med ankelskinne. 

Hun prøvede det ogsĂĄ Ii en Champions League-kamp med FC Midtjylland i Rumænien tidligere pĂĄ sæsonen. Pludselig fĂĄ minutter før kampstart blev spillerne bedt om at tape deres skinner ind for at matche farven med strømperne. 

- Vi gør det jo bare, men alle synes mĂĄske, at det er lidt ĂĄndssvagt, siger Woller. 

Det er i øvrigt ikke kun i den danske EM-lejr, at arrangørernes nye regler irriterer. Også hollænderne er trætte af det nye fokus på spillernes udstyr.

- Jeg er helt uenig (i reglerne, red.). De laver regler bare for at lave regler, siger Hollands højrefløj Angela Malestein til TV 2 SPORT. 

Danmark møder Ungarn onsdag aften klokken 20.45. Se kampen på TV 2.