EM håndbold

Svensk chok i Stockholm: Hjemmeholdet taber sensationelt

Hjemmebaneheltene fra Sverige tabte sensationelt med to mål til Slovenien i gruppe A.

Det startede som en fest i Hovet Arena, men til sidst fes det ud og sluttede som en fuser, da Sverige tabte 23-25 til Slovenien.

Hjemmeholdet kom ellers bedst fra start og bragte sig foran med 4-2, på en dag hvor Isabelle Gulldén holdt svenskerne inde i kampen.

Slovenien spillede på et overraskende godt niveau, mens Sverige på ingen måde fandt det storspil frem, de i perioder viste i første kamp mod Spanien.

Det udnyttede Slovenien til at komme foran 10-8, inden Sverige igen vågnede en smule op inden pausen, så de to hold kunne gå i omklædningsrummet med stillingen 13-13.

Efter pausen fulgtes de to hold ad, men igen viste Slovenien styrken og kom foran med 19-17 med lidt over et kvarter igen. Ingen af holdene formåede dog at bringe sig foran med mere end to mål, og derfor var det helt lige igen med fire minutter tilbage.

Slovenien formåede dog at holde hovedet kold, og mens svenskerne ikke scorede mere, så lukkede de kampen med to mål og en sejr på 25-23.

Nederlaget blev efterfølgende beskrevet som en kæmpe katastrofe og en kæmpe fiasko af TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen.

Resultatet betyder, at Serbien forbliver på førstepladsen i gruppe A, mens Sverige og Slovenien ligger efter med to point. Spanien ligger sidst uden en sejr i gruppen. Sverige er dog videre til mellemrunden, da de ikke kan blive dårligst indbyrdes, hvis de skulle slutte lige med Slovenien og Spanien.

Tyskland-Frankrig i gruppe B

På samme tidspunkt som Sveriges kamp mødtes Tyskland og Frankrig i gruppe B. De to hold var begge kommet fra land med en sejr i den første kamp, men tyskerne startede klart bedst ud.

De kom foran både 5-1 og 8-4, men herfra begyndte det at gå galt. Frankrig spillede sig bedre ind i kampen, og ved pausen var det helt lige. I anden halvleg arbejdede franskmændene sig langsomt væk fra Tyskland og vandt til sidst med 22-20.

Se højdepunkterne fra kampen her:

Tyskland kom bragende ud til kampen mod Frankrig, men franskmændene fik langsomt bedre styr på kampen, og til sidst vandt de med 22-20. Se højdepunkter fra kampen her.