EM håndbold

Svenske EM-stjerner raser over racisme: - Dette er helvede

Et billede af en svensk dreng affødte racistiske kommentarer. Nu skammer de svenske hjemmebanefavoritter sig over det svenske folk.

Tirsdag aften spiller det svenske kvindelandshold foran en udsolgt Hovet Arena. Det store samtaleemne tirsdag handler dog om racisme.

Sagen drejer sig om Sveriges største kæde af stormagasiner, Åhléns, som lagde et billede af en mørk dreng i luciatøj op på de sociale medier som en reklame for, at de sælger tøj til Luciaoptoget.

Billedet affødte en strøm af racistiske kommentarer fra brugere, der ikke kunne forstå, hvorfor kæden havde valgt en mørk dreng som model. De mange negative bemærkninger blev til sidst for meget for Åhléns, der slettede sit opslag.

De mange racistiske kommentarer fik spillere fra det svenske landshold til at rase.

- Hvad sker der med den menneskelige hjerne? Indsæt en chip med almindelig menneskelig sympati, empati og loyalitet, for dette er et helvede, skriver Louise Sand på sin Twitter.

Den svenske venstrefløj er selv født i Sri Lanka og er én af to landsholdsspillere med rødder uden for Sverige. Den anden er Jamina Roberts, som opfordrer alle svenskere til at støtte kampen mod racisme – og give fuld støtte til landsholdet.

- Vi har så meget brug for din støtte i morgen (tirsdag, red.). Sverige, vis dig fra din bedste side, skriver hun.

Sverige spiller tirsdag aften mod Slovenien klokken 20:45. Den kan ses på TV 2 SPORT eller på Play.

Se Sverige-Spanien på 59 sekunder