EM håndbold

Danmarks modstander er 'såret på stoltheden og selvtilliden'

To danske trænere skal hjælpe Ungarn med at finde opskriften på en EM-sejr over Danmark i aften.

Nationalmelodien er det sværeste for ham. 

Når musikken fylder hele hallen, og danske spillere, trænere og tilskuere i fællesskab skråler med på "Der er et yndigt land", føles det uvirkeligt for Kim Rasmussen at stå ved modstandernes bænk og skulle tie stille. 

- Den sidder jo dybt inde i en. Man kan jo ikke lade være med at nynne med, siger han.

Her kan du høre, hvordan det lød, da Danmarks nationalmelodi blev spillet forud for kampen mod Montenegro.

Men ellers fylder det ikke specielt meget for den 44-årige Herlev-dreng og håndboldtræner, at det lige nøjagtig er Danmark, han onsdag aften i Malmø Isstadion skal møde som landstræner for Ungarn.

- Så snart kampen bliver fløjtet op, er det en modstander på den anden side. Jeg vil vinde, og de vil vinde. Det betyder ikke meget for mig, siger Kim Rasmussen til TV 2 SPORT. 

Han har prøvet at stå der før. I sine seks år som polsk landstræner var han flere gange oppe mod Danmark, og han har endnu til gode at vinde over sit fædreland. 

I sommer overtog han jobbet som landstræner i Ungarn. Et kæmpe job i international damehåndbold i et håndboldgal land, der hungrer efter at vende tilbage til den absolute verdenstop og spille med om medaljerne.

Men ungarerne fik en rædselsfuld åbning på EM med det sensationelle nederlag til Tjekkiet i første kamp. 

- Der er ingen tvivl om, at vi er et såret mandskab på stoltheden og på selvtilliden, siger den dansk-ungarske træner.

Han stiller dog også med et meget svækket landshold. Seks normale profiler hos Ungarn var ikke med mod Tjekkiet på grund af skader, og selv om han muligvis får én af dem - bagspilleren Zita Szucsanszki - tilbage mod Danmark, er han ikke i tvivl om favoritværdigheden.   

- Den er 100 procent på Danmark. Altså – vi har lige tabt til Tjekkiet. Og al ære og respekt for Tjekkiet, så skal vi kunne slå Tjekkiet – selv med den gruppe af spillere, vi har. Selv med alle de spillere, vi mangler, så skal vi kunne slå Tjekkiet. Og det gjorde vi ikke. Vi var mentalt låst simpelthen.

- Vi gik så langt væk fra vores koncept. Og der kan man se, hvad det betyder, at vi kun har været sammen lidt over tre uger, mener Kim Rasmussen.

To gange førte han et undertippet polsk landshold til en VM-semifinale, og i sidste sæson vandt han Champions League som klubtræner i rumænske CSM Bucuresti. Resultaterne har han. Og sammen med FCM-træner Kristian Kristiansen, der er videomand og fysisk træner hos Ungarn, ved Kim Rasmussen også, hvad der skal til for at få et resultat mod Danmark. 

- Vi kender alt til de danske svagheder, og vi kender alt til de danske styrker. Men det er jo ikke Kristian og mig, der skal spille kampen. Det er pigerne, siger Ungarns danske træner.

Danmark møder Ungarn klokken 20.45. Se kampen direkte på TV 2.