EM håndbold

Fire EM-nationer protesterer mod regelryttere - Danmark bakker op

Frankrig, Tyskland, Polen og Holland har sendt et fælles brev til det europæiske håndboldforbund.

Forbud mod et beskyttende pandebånd. Forbud mod strømper og ankelskinner i forskellige farver. Påtaler af at knæbind og kompressionssokker ikke må røre hinanden.

De første EM-dage i Sverige har været præget af, at det europæiske håndboldforbund har gjort en dyd ud af at håndhæve en række regler, der virker som petitesser i det store håndboldbillede. Og det er holdene i Gruppe B så trætte af, at de har sendt et fælles brev med en række statements til håndboldforbundet.

- Vi har indtryk af at spillernes helbred på nuværende tidspunkt bliver prioriteret efter andre problemstillinger, lyder det blandet andet i brevets indledning.

Især det danske hold har været hårdt ramt af restriktionerne fra EHF. Maria Fiskers pandebånd, som hun ellers har spillet mange kampe med efter sin hjernerystelse, blev ikke godkendt kort inden turneringsstarten. Derfor måtte DHF-lejren selv sy et nyt pandebånd sammen af andre og blødere materialer. 

Derudover spiller danskerne onsdag aften i nogle nye strømper, fordi farven på strømperne og spillernes ankelskinner ikke må være forskellige. Det var de ved den første kamp, hvor spillerne fik besked på at sætte hvidt tape hen over deres skinner lige inden kampstart. 

Herunder får du alle de fire nationers budskaber.

Statement 1

Som top sport EHF-nationer er vi nødt til at indse, at vores udøvere er den vigtigste part for at nå vores mål.

Statement 2

Helbredet og sikringen af de bedst mulige trænings- og spilsituationer er for både klubberne, nationerne og EHF den vigtigste opgave.

Statement 3

Alt udstyr der er til for at sikre både helbredet og de bedste spilsituationer er nødt til at blive tilladt uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Statement 4

Når vi ændrer regler eller vedtager nye regler, så gør vi de i god tid – ikke under en turnering.

Statement 5

Lad os tænke på andre muligheder, når noget bliver forbudt.

Statement 6

Når vi har tilladt eksempelvis kompressionssokker, skal vi være opmærksomme på det faktum, at man skal bære dem korrekt. I dette tilfælde skal de trækkes helt op til knæet. Når et knæbind også er godkendt, så er det logisk, at spillere med kompressionssokker også må bære disse.

Iført sorte strømper spiller Danmark mod Ungarn i den anden gruppekamp. Se opgøret direkte på TV 2 fra klokken 20.30.