EM håndbold

Helle Thomsens hårde år: - Var i tvivl, om jeg ville være træner igen

Fyringen fra FC Midtjylland tog hårdt på Helle Thomsen, der overvejede helt at stoppe som håndboldtræner.

Hun står i øjeblikket midt i en af håndboldens helt store begivenheder: til EM som landstræner for Holland. Men for bare tre måneder siden var udsigterne til et landstrænerjob for et af verdens bedste landshold lange.

Den 29. august blev hun fyret som cheftræner for FC Midtjylland fra 'Danmarks bedste job' efter fire sæsoner med begrundelsen om intern uenighed om strategi og ledelse.

- Det har været et hårdt halvår. Alt det, der skete i Midtjylland har taget meget hårdt på mig, siger Helle Thomsen til TV 2 SPORT.

Ikke mange havde set fyringen komme eftersom hendes resultater har været yderst imponerende med to pokaltitler, to DM-titler samt to gange DM-sølv. Derfor tog fyringen også ekstra hårdt på den 46-årige træner.

- Jeg var i tvivl, om jeg nogensinde ville være håndboldtræner igen, siger hun.

Men tre måneder efter fyringen var der bud efter hende igen – de hollandske viceverdensmestre var interesserede i danskeren. Og her blev der gjort kort proces.

- Min agent blev ringet op en onsdag og spurgt, om vi kunne mødes fredag. Efter to timer fredag gav vi hånd, og så begyndte jeg mandag.

Thomsen har tidligere haft rollen som landstræner, da hun stod i spidsen for Sveriges kvinder i 2014. Nu er Sverige byttet ud med Holland, og den beslutning fortryder hun ikke.

- At jeg har været så heldig at komme til Holland så hurtigt (efter fyringen i FCM, red.), var nok det bedste, der kunne ske for mig. Første gang jeg stod på træningsbanen igen, syntes jeg bare, det var dejligt, siger hun.

Helle Thomsens kontrakt med det hollandske håndboldforbund er tre måneder lang med mulighed for forlængelse.

De kvalificerede sig torsdag til mellemrunden og kunne efter sejren over Frankrig tage to point med videre til mellemrunden.

Se Holland-Frankrig på 59 sekunder