EM håndbold

Isabelle 'Laudrup' Gulldén: Se EM's i særklasse bedste aflevering

Isabelle Gulldén spillede en stor kamp torsdag aften – og leverede måske EM’s bedste assist.

Se Michael Laudrups kig-væk-vip mod Nigeria nede i artiklen.

Når kig-væk-finten benyttes, er det med stor risiko: Lykkes det, er det fantastisk flot, og når det fejler, kan det let komme til at se komisk ud.

I Sveriges kamp mod Serbien så det længe sort ud for de svenske værter, der var bagud med op til seks mål. Men til stor begejstring for de svenske fans lykkedes det værterne at komme tilbage og sikre et uafgjort resultat.

I det comeback spillede Sveriges største stjerne, Isabelle Gulldén, en hovedrolle. Med fire mål og imponerende ni assists holdt den svenske playmaker hovedet koldt i de mest pressede situationer.

På et afgørende tidspunkt i kampen ved stillingen 19-22 viste Gulldén således en sjældent set kølighed, da hun med et kig-væk-indspil til stregspilleren Anna Lagerquist fik Hovet Arena i Stockholm til at koge.

TV 2 SPORTs håndboldekspert, der kommenterede kampen, var da også svært begejstret over genialiteten.

- Det der er jo fuldstændig fantastisk – hun lægger den helt præcist. Det er formidabelt og høj, høj klasse.

Laudrup eller Gulldén?

- Forsvaret ved, at hver gang Gullden har bolden, så skal de være helt oppe på dupperne - for afleveringen kan komme når som helst, siger Peter Bruun Jørgensen om Gulldén.

Den beskrivelse passede meget godt til en af Danmarks bedste fodboldspillere gennem tiderne Michael Laudrup, da han var på sit højeste.

Med den ene kreative aflevering efter den anden var han en konstant trussel for modstanderens forsvarsspillere. En af hans mest berømte afleveringer er fra 1/8-delsfinalen mod Nigeria ved VM i 1998, hvor han, mens han kigger væk, vipper bolden videre til Ebbe Sand. Her kan du se målet fra programmet 'Hutlihut'. 

Michael Laudrup til Ebbe Sand ved VM 1998.

- Jeg vipper den op over forsvaret. Ebbe lavede en fantastisk detalje selv, så jeg synes ikke, det er helt fair, at jeg får al rosen. Jeg synes, at han tager den med på den måde og sparker den ind, det er mindst ligeså flot. Jeg kunne slet ikke forstå, hvad der skete, har Michael Laudrup udtalt om detaljen.

Selvom det er to forskellige sportsgrene, er der visse ting ved Laudrups afleveringer, der går igen ved Gulldéns. Men hvilken aflevering er efter din mening bedst? Det kan du være med til at bestemme herunder.

Afstemning

Hvilken assist er bedst?