EM håndbold

Kontroversiel afslutning: Holland risikerede rødt kort midt i sejrsrus

Hollands Nycke Groot satte Hollands sejr på spil med få sekunder tilbage af kampen, da Thomsens tropper vandt over Frankrig.

Helle Thomsen havde færdiggjort sin timeout. Der manglede lige over ti sekunder af kampen mod Frankrig.

Stillingen var 18-17. Holland var få sekunder fra at fuldførre et overraskende comeback, oven i købet efter en målløs periode på 16 minutter i første halvleg.

Nu skulle Holland bare køre bolden rundt, så var sejren i hus.

De første sekunder gik efter planen, men med fire sekunder tilbage af kampen tog Nycke Groot en beslutning, der kunne have vendt lykke til bitterhed i Holland.

Nycke Groot kastede bolden mod baglinjen. Men var det også mod mål?

Franskmændene protesterede. De menete, det var usportsligt. Hvis dommerne var enige, skulle Groot have rødt kort og Frankrig bolden. Helle Thomsen var nervøs.

- Alle de nye regler er vanskelige. Man kan altid diskutere, om det var et skud mod mål eller ej i situationen, lød det fra den danske træner til TV 2 SPORT efter kampen.

- Den gik heldigvis, lød det fra Nycke Groot efter kampen, da TV 2 SPORT talte med hende.

Helle Thomsen afbrød for en kort stund Groot og de andre spilleres jubel for at tale et par alvorsord med sin spiller om den farlige beslutning. Nycke Groot erkendte da også, at hun havde givet hendes holdkammerater en kortvarig mavepine.  

- Jeg kunne godt se panikken i deres øjne.

Heldigvis for Holland og Nycke Groot, så mente dommerne ikke, det var usportsligt lavet. Derfor kan Holland nu glæde sig over at være klar til mellemrunden med to point.

Her er stillingen i Holland og Helle Thomsens mellemrunde-pulje:

  1. Serbien 3
  2. Sverige 3
  3. Frankrig 2
  4. Tyskland 2
  5. Holland 2
  6. Spanien 0