EM håndbold

Helle Thomsens Holland klar til første EM-semifinale nogensinde

De hollandske håndboldkvinder var en for stor mundfuld for Spaniens ditto og er nu klar til historisk EM-semifinale.

Se EM i håndbold på TV 2 PLAY.

For første gang skal Holland spille om medaljer ved et europamesterskab i kvindehåndbold.

Onsdag eftermiddag var "Oranje" en tand skarpere end Spanien og vandt 29-24. Dermed ender Holland på otte point i mellemrundegruppe I og er sikker på en plads i semifinalen. Her venter enten Danmark eller Rumænien.

Spanierne slutter derimod sidst i mellerundegruppe I med blot et point.

Kampens første minutter var ellers præget af hollandsk nervøsitet, hvilket de spanske håndboldkvinder udnyttede til at bringe sig foran 2-0.

Tomålsføringen varede dog kun to et halvt minut. Team Esbjergs Estavana Polman sendte Holland på 3-2, og den føring blev midtvejs i første halvleg kun større og større i takt med flere scoringer fra Polmans højrehånd.

Efter 19 minutter førte Holland 12-7, men spanierne nægtede at give helt op inden pausen. Fire scoringer i træk rystede Helle Thomsens spillere, som derfor måtte nøjes med en pauseføring på to mål, 15-13.

Trods fint spil og to scoringer af Nycke Groot i begyndelsen af anden halvleg, så red Spanien videre på den høje bølge fra slutningen af første halvleg, og med et kvarter tilbage var sydeuropæerne foran med et enkelt mål, 20-19.

Det tændte en gnist i Estavana Polman, der gjorde Groot selskab i den hollandske målmaskine. Samtidig blev tempoet øget betragteligt, og så var de orangeklædte igen oppe med to mål.

Holland øgede forspringet til Spanien mod slut og snuppede sin første mesterskabssejr over "Las Guerreras" (Krigerne, red.), to point, førstepladsen i mellemrundegruppe I og en plads i medaljekampene.

Fredagens EM-program

  • Kl. 15:45 Kamp om 5./6. pladsen
  • Kl. 18:15 Semifinale 1
  • Kl. 20:45 Semifinale 2