Håndbold

Her er Danmarks mest googlede sportsstjerner i 2016

Der har været OL i Rio, og det ses tydeligt på listen over mest googlede danske sportspersonligheder i 2016.

Et stort dansk sportsår er ved at gå på hæld. Det betyder en masse kåringer og lister over højdepunkterne for året, der gik. Det betyder også en liste over, hvilke danske sportsnavne danskerne har søgt på på google i årets løb.

Her er det tydeligt at se, at OL i Rio virkelig har haft folks fokus. Faktisk var alle ti udøvere på listen over mest googlede sportsnavne med til OL.

Sidste år, hvor OL naturligvis ikke var på programmet, var det noget helt andet, der gjorde udslaget: Vild med dans. Her var den mest googlede sportsudøver således basketballspilleren Chris Christoffersen, der med sine 2 meter og 18 centimeter dansede det bedste, han havde lært hver fredag i primetime på TV 2.

I år er det ikke en Vild med dans-deltager, der topper listen – faktisk er der ingen deltagere blandt de ti mest populære. Til gengæld havner en populær svømmer øverst på listen, som Google hvert år udgiver. Selskabet vil dog ikke sætte tal på, hvor meget udøverne er blevet googlet.

Den mest googlede danske sportsudøver er nemlig Pernille Blume, der under OL tog Danmark med storm, da hun blandt andet vandt guld i 50 meter fri.

Se hele top 10 herunder.

Mest googlede danske sportsudøvere i 2016

 1. Pernille Blume

  En olympisk guldmedalje i 50 meter fri om halsen og en førsteplads på listen over mest googlede sportsnavne. 2016 har været et begivenhedsrigt år for svømmedarlingen.

 2. Caroline Wozniacki

  Miss Sunshine fik sin tenniskarriere på sporet, da hun vandt sin første titel i halvandet år.

 3. Mikkel Hansen

  Den danske håndboldstjerne stålede ved OL i Rio og endte med guldet om halsen. Her må han dog nøjes med en tredjeplads.

 4. Jakob Fuglsang

  Lige uden for podiet finder vi Jakob Fuglsang, der til OL stod på det næstøverste trin, da han meget overraskende tog sølv i landevejslinjeløbet.

 5. Morten Olsen

  Inden OL forbandt de fleste i Danmark navnet Morten Olsen med en tidligere dansk landstræner for fodboldlandsholdet. Til OL slog håndboldspilleren i den grad sit navn fast, da han ud af det blå viste fremragende spil i landsholdets store triumf.

 6. Jeanette Ottesen

  Endelig fik hun sin OL-medalje, og den blev fejret med glædestårer. Blandt andet derfor er Jeanette Ottesen den sjettemest googlede sportsudøver i 2016.

 7. René Holten Poulsen

  En af Danmarks store guldhåb ved OL levede ikke helt op til forventningerne. Alligevel er han i top 10 på denne liste.

 8. Viktor Axelsen

  Den danske badmintonspiller fik bronze ved OL. Derudover blev det verdenskendt, at han udmærkede sig på kinesisk.

 9. Jesper Nøddesbo

  Jesper Nøddesbo er den tredje spiller fra det danske OL-guldhold i håndbold. 

 10. Sara Petersen

  Til at runde listen af har vi Sara Slott Petersen, der vandt OL-sølv.

Kilde: Year in Search