EM håndbold

Jernmanden Klavs Bruun brød sammen i tårer på sidelinjen: Det er så stort

En følelsesladet landstræner krammede og lod tårerne trille, da sejren over Rumænien var en realitet.

Se EM-semifinalen Danmark-Holland fredag 18.15 på TV 2

Onsdag den 14. december 2016 endte med at blive en af de dage, som man vil huske, hvis man da er til hal, harpiks og hopskud.

Det var nemlig aftenen, hvor et hårdt fightende dansk landshold pillede pynten af verdensstjernen Cristina Neagu, som var hun et udtjent juletræ.

Og det var aftenen hvor en kollektiv pragtpræstation blev vekslet til en sejr på 21-17 over Rumænien og en billet til kampen om medaljerne ved EM.

Allerede i kampens sidste minutter stod det klart, at den danske føring var så stor, at den ikke kunne hentes. En stærkt bevæget Klavs Bruun Jørgensen lod masken falde og tårerne trille, da den danske sejr var så godt som sikret.

- Jeg ser ikke, hvad der sker inde på banen i de sidste par minutter. Jeg var berørt. Det er så stort. Jeg er så imponeret over det her hold. Det forsvar der, det er det mest sindssyge, jeg nogensinde har set, siger Klavs Bruun Jørgensen.

- Vi ligner mere et hold, end et dansk landshold har gjort længe, og det er en del af forklaringen. De vil give deres ene arm for spilleren ved siden af.

I semifinalen møder Danmark det hollandske landshold, der har danske Helle Thomsen som træner. Kampen bliver spillet fredag, og kan som altid ses på TV 2.

Se højdepunkter fra Danmarks EM-gyser mod Rumænien.