EM håndbold

For seks måneder siden fik Klavs Bruun kritisk brev – nu lovpriser spillerne ham

Et brev og hård kritik er glemt. Forholdet mellem det danske kvindelandshold og landstræner Klavs Bruun Jørgensen er som forvandlet.

Klavs Bruun Jørgensen er på sin rejse som dansk landstræner stødt ind i en del turbulens. Efter sejren mod Rumænien onsdag, hvor landsholdet bookede en plads i EM-semifinalen, virker det til, at turbulens er byttet ud med stabilitet og glæderus.

Med den store succes og spilleglæde, Danmark udstråler på banen, er det svært at tro, at det kun er et halvt år siden, at TV 2 SPORT kunne offentliggøre et kritisk brev, en samlet spillertrup sendte til Klavs Bruun Jørgensen og assistenttræner Søren Herskind den 30. maj.

I det tre sider lange brev, hvor spillerne evaluerede det første år med Klavs Bruun i spidsen, stod der blandt andet:

  • ’Folk tør ikke sige noget, og dem der gør, har svært ved at komme igennem’
  • ’Vi skal ikke lægge os på stranden i 2 måneder til sommer?????????’
  • ’Hvis vi skal skabe et hold, så må vi investere tid i det: Hvilken kultur vil vi have – hvilke værdier arbejder vi efter?

Se alle punkter i brevet her

Påvirket af modstand

Klavs Bruun og det danske landshold er som forvandlet. Det sætter TV 2 SPORTs håndboldredaktør, Dan Philipsen, ord på her.

Om forvandlingen sagde Klavs Bruun Jørgensen onsdag, at han altid har troet på, at det trods problemer undervejs ville vende.

- Det er i hvert fald et bevis på, at man kan gribe tingene anderledes an, selvom folk ikke tror på det, siger han til TV 2 SPORT.

Selvom han har været stålsat i troen, så har han ikke været upåvirket af kritikken.

- Den modstand, der har været, har påvirket mig. Jeg er jo bare et menneske, siger han og kommenterer på problemerne, der har været i truppen.

- Der har været andre ting end det inde på banen, som også har haft fokus, og det er en stor del af det. Det er nemmere at elske et hold, som synes, det er sjovt at spille.

Spillerne roser landstræneren

Da sejren mod Rumænien var sikker, kunne landstræneren ikke skjule sine følelser længere. Tårerne begyndte at kunne ses i øjenkrogen, mens han krammede sine spillere på bænken. Et sigende billede for hans forhold til spillere i dag.

Netop spillerne var naturligvis glade for semifinalepladsen og satte ligeledes ord på Klavs Bruun Jørgensens følelser på sidelinjen.

- Det var så stort. Man ved, hvor hårdt han har kæmpet. Han har lagt rigtig meget energi i det, siger Kathrine Heindahl.

- Alle på bænken blev bevægede. Vi sidder jo selv og får tårer i øjenene, når vi ser Klavs. Det er jo så stort, siger Anna Sophie Okkels.

Sammenholdet fremhæver alle spillere som det vigtigste for succesen.

- Der er ikke nogen kliker. Alle kan med hinanden. Der har ikke været problemer overhovedet. Vi er bare et hold, og det er fantastisk at være en del af, siger Anne Cecilie la Cour.

Et hold, som ikke mange havde store forventninger til, fordi der har været så meget uro. Derfor er det ekstra stort for spillerne at bevise, at de altså godt kan spille god håndbold.- Vi har kæmpet så vanvittig meget og har haft oddsene imod os. Det var en kæmpe forløsning for os, siger Stine Bodholt.- Vi har jo været i utrolig meget modvind - det ved alle jo. At vi så svarer igen på den her måde sammen… siger Sandra Toft.

Også assistenttræner Søren Herskind lægger ikke skjul på, at det er en forløsning at have vendt problemerne.

- Det er ingen hemmelighed, at der har været nogle kampe undervejs; at se det folde sig ud i dag (onsdag, red.) og se realiteterne i øjnene om, hvor langt vi er nået med det her projekt, specielt Klavs, overmandede ham simpelthen, siger assistenttræner Søren Herskind.

Danmark spiller semifinale mod Holland fredag med optakt fra klokken 17:25 på TV 2 SPORT og på PLAY.