Håndbold

Her langer KIF-træner ud efter Bredsdorff: - Ekstremt grænseoverskridende

KIF Kolding Københavns træner Carlos Ortega fik rødt kort i en dramatisk slutfase af kampen mod Bjerringbro-Silkeborg.

Onsdag aften bød på en sjælden succes for KIF Kolding København, der besejrede topholdet BSV med 26-24.

Alligevel var der aggressioner at spore hos hjemmeholdets træner Carlos Ortega, der i kampens slutning langede ud efter BSV's træner Peter Bredsdorff.

Sidstnævnte gik direkte ind mod midten af banen i stedet for at gå over og sige tak for kampen, og det medførte altså en stærk reaktion fra Ortega.

- Det er ekstremt grænseoverskridende. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Jeg må bare have ondt af manden, og at han opererer med sådan et stressniveau, selv om han vinder, siger Peter Bredsdorff til JydskeVestkysten.

På Twitter har Bredsdorff understreget, at han altid siger pænt tak for kampen.

Ifølge avisen var der forinden sket det, at KIF Kolding København havde taget timeout ti sekunder før tid, hvilket BSV-træneren havde følt sig provokeret af, fordi kampen var afgjort.

Sportschef i KIF, Lasse Boesen, har talt med Carlos Ortega om bataljen, og han forklarer, at det beror sig på et sammenstød af forskellige kulturer.

- Pulsen er høj på det tidspunkt, og han siger, at han gik efter at vinde med et mål mere. Der er kampe i kampen, og det er der også uden for banen. Så sker der nok en misforståelse, som der kan ske blandt kulturer i sådanne situationer. Men så er det jo heller ikke en større skandale, siger Lasse Boesen til TV 2 SPORT.

- Min konklusion er, at pulsen er høj, og Carlos håber selvfølgelig at vinde med et mål mere. Så er der nok en misforståelse inden for kultur, sprog og kropsattitude. Det ender desværre i en diskussion, der ikke er værre, end hvad det er.

Dommerne så angiveligt ikke bataljen, men det gjorde dommerbordet, der handlede ved at uddele et rødt kort til Ortega.

- Fra min side er der ikke mere at koge suppe på her. Selvfølgelig er der ikke nogen, der skal slå eller skubbe på eller uden for banen. Det er alle jo enige i. Omvendt er der også noget sportsmanship i, at man opfører sig ordentligt; også selvom man er taber, siger Lasse Boesen.

På trods af nederlaget er Bjerringbro/Silkeborg stadig nummer to i 888ligaen. Her står de noteret for 22 point - 7 flere end KIF og to færre end ligaens tophold fra Aalborg Håndbold.