Klavs Bruuns højre hånd forklarer: Derfor blev han så rørt

Søren Herskind og Klavs Bruun Jørgensen har kendt hinanden, siden de var børn. Med EM-semifinalen kulminerede "meget lang tids arbejde".

Landstrænerduoen har stået der før. Side om side. På banen og uden for banen.

De har løbet rundt i Virum og spillet håndbold sammen. De har været sammen om at gå ind i Danmarks nok største håndboldsatsning, AG København. Og nu har de ført Danmark i en EM-semifinale. Sammen.

Derfor forstår Søren Herskind om nogen, hvorfor landstræneren blev så rørt, da sejren over Rumænien ikke længere kunne glippe.

- Det var kulminationen på meget lang tids arbejde, fortæller Søren Herskind, der nu er Klavs Bruuns assistenttræner på landsholdet, til TV 2 SPORT.

- Det er ingen hemmelighed, at der har været nogle kampe undervejs; at se det folde sig ud i dag og se realiteterne i øjnene om, hvor langt vi er nået med det her projekt, specielt Klavs, det overmandede ham simpelthen.

Som Søren Herskind er inde på, har Klavs Bruun Jørgensen været igennem ”nogle kampe” som landstræner. Spillerne har sendt et brev til ham, pressen har været efter ham, og der har i det hele taget været mere kritik end ros af ham. Ville han overhovedet træne et damehold, selvom det var et landshold?

Men det ville Klavs Bruun Jørgensen. Han ville det faktisk så meget, at han tog hele truppen med storm, da tårerne trillede i slutminutterne af sejren på 21-17 over Rumænien.

Assistenttræneren fortæller om de følelser, der løb igennem Klavs Bruun Jørgensen, da EM-semifinalen var en realitet.

- Alle på bænken blev bevægede. Vi sidder jo selv og får tårer i øjnene, når vi ser Klavs, har Anna Sophie Okkels eksempelvis sagt om den rørende situation.

Selv siger Klavs Bruun Jørgensen:

- Jeg ser ikke, hvad der sker inde på banen i de sidste par minutter. Jeg var berørt. Det er så stort. Jeg er så imponeret over det her hold. 

Modvinden på vej mod semifinalen har rystet landsholdet sammen. Og efterhånden forstår spillerne og trænerne hinanden, ligesom vennerne, makkerparret og trænerduoen Søren Herskind og Klavs Bruun Jørgensen.

- Vi har været igennem en helt masse ting. Vi har fået en fælles forståelse om hvor vi vil hen – og hvordan vi kommer derhen, slutter Søren Herskind.

Se højdepunkter fra Danmarks EM-gyser mod Rumænien.