Præcis 20 år siden: Danmark nedlagde Norge og genvandt EM

Den 15. december 1996 vandt de danske håndboldkvinder europamesterskabet for anden gang. Det hylder TV 2 SPORT med et klip fra arkivet.

Alt hvad Anja Andersen, Camilla Andersen, Anette Hoffmann og resten af de danske jernladies rørte ved i 1990'erne blev til metal.

Med andre ord var det danske håndboldpublikum storforkælet hver evig eneste december, eftersom det blev til to guldmedaljer og en sølvmedalje ved EM samt en VM-medalje af hver karat.

Den anden EM-guldmedalje er dog noget ganske særligt set med højaktuelle briller. For i dag er det præcis 20 år siden, at den blev vundet foran et talstærkt publikum i Herning.

I finalen stod Danmark over for arvefjenden Norge anført af trænerlegenden Marit Breivik, og trods en norsk føring på 10-6 kort før pausen endte det hele lykkeligt og med festdans og sejrssang på tribunerne.

Hele truppen

Anja Andersen, Camilla Andersen, Kristine Andersen, Heidi Astrup, Tina Bøttzau, Marianne Florman, Anja Byrial Hansen, Anette Hoffman, Tonje Kjærgaard, Janne Kolling, Susanne Lauritsen, Gitte Madsen, Lene Rantala, Gitte Sunesen, Anne Dorthe Tanderup, Mette Vestergaard.

Genoplev højdepunkterne fra EM-finalen i 1996 i videoen over artiklen.

Fest og jubel kan der også komme i de danske stuer og i Göteborg, hvis det lykkes 2016-udgaven af det danske kvindelandshold at gøre '96-holdet kunsten efter.

Første skridt mod EM-guldet kan tages i morgen, hvis Danmark snupper sin femte mesterskabssejr af fem mulige over Holland.

Se EM-semifinalen mellem Danmark og Holland direkte på TV 2. Der er kampstart kl. 18:15.

Fredagens EM-program

  • Kl. 15:45 Kamp om 5./6. pladsen: Tyskland - Rumænien
  • Kl. 18:15 Semifinale 1: Danmark - Holland
  • Kl. 20:45 Semifinale 2: Frankrig - Norge