EM håndbold

Sandra Toft tog den perfekte hævn: - Der gik et eller andet op for mig

Danmarks målvogter, Sandra Toft, stod for anden kamp i træk helt forrygende.

Se alle Sandra Tofts redninger over artiklen

Sandra Toft var endnu en gang i en klasse for sig selv, da Danmark onsdag aften spillede sig i EM-semifinalen med en sejr over Rumænien på 21-17.

Sammen med et velspillende forsvar lukkede Sandra Toft fuldstændig ned for den rumænske stjerne Cristina Neagu.

Toft sluttede med en redningsprocent på 50; hendes bedste kamp i turneringen indtil nu.

Og ser man på statistikken, er Sandra Toft bare blevet bedre og bedre i løbet af mellemrunden. Hun stod med en redningsprocent på 32 mod Norge, 37 mod Rusland og 50 mod Rumænien. Hvad, der gør Sandra Tofts præstation en smule mere imponrende, er, at hun forbedrede sig til trods for, at hun spillede sin anden kamp på under 24 timer.

Hvordan finder du kræfterne?

- Jeg er også træt nu. Men når det gælder en semifinale, så finder man bare noget ekstra.

Revanche

Kampen mod Rumænien var speciel for Sandra Toft.

Over for hende stod verdens bedste håndboldspiller, Cristina Neagu. En spiller, der sidste december sendte Sandra Toft ud med en hjernerystelse i flere måneder, efter hun ramte den danske målvogter med et hårdt skud.

Derfor var det også en form for tilbagebetaling fra Toft til Neagu, der kom onsdag aften.

- Jeg var ekstra tændt på hende. I starten scorer de lidt mange mål, men det var fordi, jeg havde al fokus på Neagu. Jeg gik og ventede på, at hun begyndte at skyde.

- Jeg har set enormt meget video. Vores videomand havde sendt 41 skud på Neagu, og så kunne jeg bare begynde fra en ende.

- Jeg ved ikke, hvad der skete. Det var, som om et eller andet gik op for mig i dag. I starten tænkte jeg, at det ikke kan passe. Man kunne jo se, hvor hun skyder, lød det fra Toft, der også var hurtig til at rose forsvaret foran hende.

Hvad er det, der lykkedes så godt i forhold til Neagu?

- I starten af kampen smadrer Mette Tranborg hende fuldstændig. Der går lang tid inden, hun har sit første skud. Og så var hun tilpas træt, så jeg kunne se, hvor hun skød henne, fortalte Sandra Toft, der havde svært ved at skjule sine glædestårer.

Hvorfor er det så følelsesladet?

- Vi har jo været i utroligt meget modvind. Det ved alle jo. Det har jo ikke lykkedes for os her de sidste to VM- og OL-kval, og så svarer vi igen på den her måde sammen, det er det, som gør, at vi er så rørte.

Svarer I endnu mere igen mod Holland?

- Ja, vi er slet ikke færdige endnu.

Se Danmark-Holland fredag klokken 18:15 på TV 2 og TV 2 Play

Se højdepunkter fra Danmarks EM-gyser mod Rumænien.