Håndbold

Danmarks tårn: 'Da hun blev 192 cm, ville hun ikke måles mere'

Mette Tranborgs forældre er med på tribunen til alle Danmarks kampe i Sverige.

Enhver so synes bedst om sine egne grise, lyder et ordsprog. 

Det er således også gældende hjemme hos familien Tranborg i Risskov. Anette og Leif Tranborg følger spændt og stolt deres datter, som er i gang med at få sit store gennembrud til EM i Sverige.

Forældrene kører frem og tilbage mellem Danmark og Sverige for at se datteren spille landskampe.

Mette Tranborg har fået stor ros for at udnytte sin stærke fysik. Senest da hun satte Neagu ud af spil i kampen mod Rumænien onsdag aften. Officielt er Mette Tranborg 192 cm høj, men det tal stammer faktisk fra en gammel måling, fortæller hendes far.

- I 2012 er hun 192 cm. Her stoppede hun med at vokse. Eller i hvert fald er hun stoppet med at ville måle, hvor meget hun er vokset. Så vi ved ikke helt præcist, om hun er 192 cm, men det er det, vi har fået lov til at tegne op på væggen, siger Leif Tranborg. 

Mette Tranborgs far fortæller, at hun ikke ville måles mere, da hun blev 192 centimeter.

Mette Tranborgs højde er en af hendes forcer i dag, men det har ikke været uden udfordringer.

- Jeg synes, at hun altid har båret sin højde med stolthed. Men også som en udfordring, fordi hun ragede et hoved højere end sine holdkammerater. Det er måske ikke altid lige sjovt. Hun har nogle udfordringer med at finde noget der er langt nok i benene, og kjoler der er lange nok og sko, der er store nok. Men jeg synes, at hun har fået vendt det til en styrke, siger Leif Tranborg. 

Fredag sætter Anette og Leif Tranborg sig i bilen igen og sætter kursen mod Sverige. Det gælder semifinalen, og med nervøsitet i kroppen, er Anette klar til at bakke sin datter op. 

- Jeg er da mega stolt, men det er bare vores Mette. Det er vores datter, og vi elsker hende hverken mere eller mindre, fordi hun spiller godt håndbold. Men det er da en vild oplevelse. 

Afstemning

Hvordan går det Danmark ved EM?