EM håndbold

'Det kan normalt ikke lade sig gøre': Erling er EM-holdets hemmelige våben

Der har været meget fokus på kvindelandsholdet de seneste to uger, men måske har man glemt at rette fokus mod en af de vigtigste - Erling Andersen.

- Det kan normalt ikke lade sig gøre. At spille seks kampe med stort set den samme opstilling.

Sådan lød ordene fra håndboldekspert Bent Nyegaard, efter Danmark netop havde spillet sig i EM-semifinalen onsdag aften.

En bestemt gruppe spillere har nemlig trukket det tunge læs for kvindelandsholdet ved EM, mens andre har spillet knap så meget.

Og at spillere som Toft, Bodholt, Tranborg, Østergaard og Jørgensen er i stand til at spille over fem timer i seks kampe, det kan skyldes en mand, man ikke normal lægger mærke til. For Erling Andersen er ikke til at finde på banen, men han har en ganske særlig plads på landsholdet.

- Erling... Vores alles sammens Erling, lyder det fra Sandra Toft, imens hun lyser op.

Ligesom Kristina 'Mulle' Kristiansen følger op:

- Erling, han er skide sød.

Afstemning

Hvordan går det Danmark ved EM?

Landsholdets rutinerede ræv, Louise Svalastog Spellerberg, har endda et kælenavn til det ukendte, hemmelige våben.

- Jeg kalder ham jo for 'Sterling' fordi han hedder Erling, og så er han jo gammel steward, og så kalder jeg ham for sterling, griner hun højlydt.

Erling, det hemmelige våben

Egentlig arbejder han med Body SDS. 'Holistisk kropsterapi, hvor du ser på kroppen lidt anderledes end de fleste. Ser det mere som en helhed,' som hovedpersonen selv beskriver det.

Spillerne selv har lidt sværere ved at sætte ord på det. De ved bare, det virker, og at de kan spille på fuld styrke, når dommerne fløjter, og hele Danmark kigger med.

- Det er meget mærkeligt. Men det virker helt vildt godt, lyder det fra Sandra Toft.

Udover sin rolle som Body SDS fungerer Erling Andersen også som en slags altmuligmand, der tager sig af alt det uden for banen.

- Det er ham, der har ingefærshots klar om morgenen og juice til os om eftermiddagen, og det er altså presset, lige inden vi kommer. Og en lille krammer, hvis man har brug for det, lyder det fra 34-årige Svalastog.

Og ja, så har Erling selvfølgelig også en enkelt funktion mere, når han spreder godt humør.

Det er der, der bliver hygget om aftenen med guitar og film, følger Sandra Toft op.

Bliv klogere på Erling Andersen i indslaget over artiklen, hvor Sandra Toft også afslører, at 'det hemmelige våben' også kan være ganske menneskelig ind i mellem.

Se i øvrigt EM-semifinalen imellem Danmark og Holland på TV 2 i aften kl. 18.15