EM håndbold

Holland udnyttede udskældt våben – Klavs Bruun kalder det en ’lorteregel’

Danmark havde svært ved at stille noget op mod Holland, når Helle Thomsen benyttede sig af syv-mod-seks-reglen.

Syv angribende markspillere mod seks forsvarende. Det var et af de våben, Holland benyttede sig af i afmonteringen af Danmarks forsvar i fredagens semifinale.

Siden sommerens OL har det angribende hold haft muligheden for at bytte målmanden ud og sætte en markspiller ind uden krav om en overtrækstrøje. Det betyder, at alle syv spillere kan skifte sig selv ud med målmanden.

Den disciplin havde det normalt stærke danske forsvar svært ved i semifinalenederlaget til Helle Thomsens Holland.

- Hvis vi skal barbere det ned forsvarsmæssigt, så er jeg sikker på, at hvis de ikke kunne spille syv mod seks, at vi også kunne have trættet dem noget mere, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Landstræneren var naturligvis skuffet over nederlaget – ekstra ærgerlig var han over, at hans hold blev straffet af den nye regel.

- På grund af den latterlige regel kan man straffe et hold for at dække godt op. Jeg synes, det er fuldstændig sindssygt, at man kan stå i sådan en situation, hvor man faktisk gør alt rigtigt i forsvaret, men ikke kan få noget udbytte af det, fordi angrebet kan sætte en ekstra mand ind, siger den danske landstræner, der dog ikke vil skyde al skyld på reglen.

- Men det er jo ikke sikkert, at det ville have ændret noget (hvis reglen ikke var der, red.). Det kan godt være, at vi havde tabt alligevel, for hollænderne dækker en god kamp.

Landstræneren får opbakning i studiet af TV 2 SPORTs håndboldeksperter.

- Jeg er på linje med Klavs. Jeg synes, det er en lorteregel. Vi har valgt at bruge den i Odense, for det hjælper lidt i vores spil, siger Jan Pytlick, der til daglig er træner for Odense Håndbold.

- Jeg vil kalde det en lorteregel, men faktum er jo, at den er der. Til gengæld er det flot set af Helle Thomsen at gøre brug af den, siger Trine Nielsen.

Mens Helle Thomsens Holland er klar til finalen, må Klavs Bruun Jørgensen og Danmark nøjes med en kamp om bronzemedaljen søndag.

Se højdepunkter fra EM-semifinalen mellem Holland og Danmark.