Vanvittig afslutning: Norge gør det igen-igen i EM-drama

Holland havde chancen for at udligne i de sidste sekunder, men forærede på mærkværdig vis Norge EM-pokalen i et drama.

Helle Thomsen tog sig til hovedet i forundring over det, hun lige havde set.  

Imens hoppede norske spillere i armene på hinanden ikke langt fra den danske træner, hollandske spillere stirrede ned i gulvet, og 11.000 tilskuere i Scandinavium Arena - stort set alle med bjælder - brølede deres jubel ud. 

Holland var bagud med fem mål undervejs, men havde kæmpet sig op på 29-30. Og med fire sekunder igen af en fremragende EM-finale havde hollænderne chancen for at fremtvinge forlænget spilletid mod de norske favoritter.

Men Danick Snelder fejlede fuldstændig og kastede frikastet lige ned på foden af Nycke Groot. En grotesk teknisk fejl på en helt afgørende tidspunkt - og så vandt Norge. Igen-igen-igen.

Det er efterhånden en december-tradition på linje med at proppe os med god mad og give hinanden gaver, at Norge vinder EM-slutrunderne. Triumfen i Göteborg i aften er Norges syvende (!) EM-guld ved de seneste 10 europamesterskaber. 

Selve finalen var en fornøjelse at se for alle, der elsker håndbold med højt tempo, masser af mål, gode redninger og næsten ingen tekniske fejl. 

Holland kom bedst fra start og førte 9-6, men Norge var tilbage på omgangshøjde ved 15-15 til pausen. I anden halvleg trak nordmændene fra - ikke mindst på grund en storskydende Nora Mørk, der scorede 12 mål i finalen (syv regulære og fem på straffekast) og ender som EM's topscorer. 

Da netop Mørk scorede til 28-23 med 11 minutter igen, så det mere end svært ud for Holland. Men hollænderne blev ved med at kæmpe, hentede fire mål i de sidste minutter og havde chancen for at udligne til allersidst. 

Men Helle Thomsen fik ikke den forlængede spilletid, hun håbede på. Til gengæld får hun sin anden EM-medalje i træk efter bronzemedaljen med Sverige for to år siden.