Håndbold

Her er Hvidts nye job: - Derfor sagde jeg ja

Kasper Hvidt blev onsdag præsenteret som sportsdirektør for et af de største hold i E-sport. Han vil hjælpe med at skabe struktur i branchen.

Fra håndboldstjerne til E-sport. 

Når Kasper Hvidt til sommer stopper sin aktive håndboldkarriere, så starter et nyt og meget opsigtsvækkende kapitel i målvogterens liv.

Fremover skal han nemlig arbejde med E-sport, hvor han er blevet ansat som sportsdirektør for RFRSH, der er organisationen bag verdens bedste Counter Strike-hold, Astralis. 

- Det er jo en branche, der for bare to år siden ikke kunne leve af det, og som ikke havde økonomi til at være professionelle. Det er sket nu, og derfor vil de gerne have hjælp. Det er enormt spændende og en stor udfordring, siger Kasper Hvidt til TV 2 SPORT. 

Kasper Hvidt skal til sommer være sportsdirektør for verdens bedste Counter Strike-hold, Astralis.

Økonomien i E-sport er de seneste par år eksploderet, og det har givet muligheder for at få mere professionelle rammer i branchen. Det bevidner præmiesummen, da Astralis forleden vandt E-sports Championship Series Season 2 Finals i Los Angeles, hvor holdet vandt 1,7 millioner kroner. 

- Det interessante for mig, er at skabe struktur i en branche, som vokser meget eksplosivt og som pludselig har fået en økonomi, der gør, at det rent faktisk er muligt at skabe professionelle forhold, siger Hvidt. 

- Jeg tror helt klar, at branchen har brug for hjælp fra andre, der har været i en anden professionel branche. Jeg kunne godt tænke mig at tage nogle af de værktøjer, som jeg har samlet mig igennem mere end tyve års professionel karriere og overføre dem til en anden branche.

Vil de kunne se et Kasper Hvidt-aftryk?

- Det håber jeg. Min ambition er at se, om tingene kan overføres, og det er jeg ret sikker på, at de kan.

Som håndboldspiller er den 40-årige målmand kendt for sin store dedikation, og det er noget, som han har tænkt sig at tage med videre til E-sport. 

Kan du frygte, at du kommer til at arbejde sammen med nogle mennesker, som ikke har den samme dedikation, som du har?

- Nej, overhovedet. Det er faktisk derfor, jeg er gået med i projektet. De mennesker der står bag RFRSH er sindssygt dedikerede, og spillerne er meget ambitiøse og professionelle i forhold til det at forbedre sig, siger Hvidt. 

Med præsentationen kunne det tyde på, at Kasper Hvidt er tabt for dansk håndbold, og at den mulige stilling som sportschef i Dansk Håndbold Forbund vil gå til anden side.