Håndbold

Danmarks kommende landstræner: - Dette år vil jeg sent glemme

To tyske titler og præsenteret som kommende dansk landstræner. Det har været et godt år for håndboldtræneren Nikolaj Jacobsen.

- Det har været et fantastisk håndboldår.

Sådan beskriver 45-årige Nikolaj Jacobsen året 2016, der på kalenderen muligvis slutter nytårsnatten mellem lørdag og søndag, men i håndboldmæssig forstand blev Rhein-Neckar Löwen-trænerens punktum sat med mandagens Magdeburg-nederlag.

Et punktum, der bliver sat efter et særdeles flot år for den danske håndboldtræner, som har ført den sydtyske storklub til et historisk mesterskab.

- 2016 vil jeg sent glemme. Vi blev tyske mestre og har vundet Super Cuppen med Rhein-Neckar Löwen, siger Nikolaj Jacobsen.

Se den danske cheftræners reaktion på sidste sæsons vundne mesterskab i videoen herunder:

Årsskiftet betyder ny kalender, men ikke ny sæson for håndboldklubberne. Aktuelt er Nikolaj Jacobsen og Rhein-Neckar Löwen med helt øverst i Bundesligaen:

Bundesliga-stilling:

 1. SG Flensburg-Handewitt - 32 point for 17 kampe.
 2. THW Kiel - 32 point for 18 kampe.
 3. Rhein-Neckar Löwen - 32 point for 18 kampe.
 4. Füchse Berlin - 28 point for 18 kampe.
 5. SC Magdeburg - 22 point for 18 kampe.
 6. TSV Hannover-Burgdorf - 20 point for 17 kampe. 

Pr. 26/12 2016.

- Vi har tabt fire point, men er med i toppen. Det havde mange nok ikke regnet med inden sæsonen, med de afgange vi har haft. Og vi er klar til Final 4 i Hamburg (pokalturnering). Så 2016 har da helt sikkert været et af de bedste håndboldår, jeg har haft som træner, siger Nikolaj Jacobsen.

Udover udfordringerne på klubplan venter der fra næste sommer også en stilling som dansk landstræner for Nikolaj Jacobsen. Et job ved siden af Rhein-Neckar Löwen, men også et drømmejob:

- Det er et af de mest attraktive job, der er at få. Specielt på landsholdssiden, og som dansker er det lidt ekstraordinært, sagde han til TV 2 SPORT efter offentliggørelsen.

Han afløser islandske Gudmundur Gudmundsson, der i årets sensommer vandt OL-guld med håndboldherrerne. En olympisk præstation, der også topper listen for de mest sete håndboldklip i 2016:

Mest sete håndboldvideoer i 2016

 1. Danmark slår Frankrig i OL-finalen og vinder historisk guld

  Der blev skrevet et smukt stykke dansk OL-historie i Rio, da landsholdet vandt finalen over Frankrigs europa-, verdens- og olympiske mestre. Guldmedaljen var nemlig håndboldherrernes første olympiske medalje nogensinde med finalesejren på 28-26.

  Læs historien her.

 2. Vildt overlevelsesdrama: Tønder sendte Nordsjælland ud af ligaen

  En scoring på et straffekast få sekunder før slutfløjt sikrede TM Tønder oprykning til herrernes bedste håndboldrække for første gang nogensinde. Tønder tabte opgøret ude mod Nordsjælland Håndbold med 17-20, men da gæsterne havde fire måls forspring fra det første opgør, så blev Nordsjælland sorteper.

  Læs historien her.

 3. Vanvittig afslutning: Mikkel Hansen sender Danmark i kvartfinalen i sidste sekund

  Med 18 sekunder tilbage af OL-kampen tog Qatar timeout ved stillingen 25-25. Dermed havde qatarerne afgørelsen i egen hånd, men så blev bolden smidt væk. René Toft erobrede den, og så blev en lynhurtig kontra sat i gang. Bolden endte i hænderne på Mikkel Hansen, der i absolut sidste sekund smækkede bolden i nettet, så Danmark vandt kampen og en plads i OL-kvartfinalen.

  Læs historien her.

 4. Danmark udraderer Rumænien og er i EM-semifinalen

  Kravet til Danmarks håndboldkvinder var to point mod Rumænien i den tredje og afgørende kamp i mellemrunden ved EM i Sverige, og det levede de op til. Et betonforsvar tæmmede fuldstændig den rumænske stjerne, Cristina Neagu, og så var Danmark klar til semifinale mod Holland.

  Læs historien her.

 5. EM-gyser endte i grimt sammenstød: Målmand forlod banen på en båre

  Rumæniens Cristina Zamfir ofrede sig fuldstændig i kampen om EM's femteplads og kastede sig ind over stregen for at sende bolden forbi Clara Woltering i det tyske mål til en rumænsk 23-22-sejr.

  Tv-billederne viste også, at Zamfir hamrede hovedet ind i stolpen, og at rumænerens knæ bankede ind i hovedet på Woltering. Clara Woltering kom ikke på benene igen og måtte køres ud af hallen på en båre. Hun var dog ved bevidsthed, og senere samme aften oplyste det tyske håndboldforbund, at Woltering havde pådraget sig en kraftig hjernerystelse.

  Læs historien her.