Håndbold

Dansk håndboldklub kan blive streget fra sort liste - trods underskud

HC Midtjylland tilslutter sig rækken af aktører med underskud i den bedste danske række. Men der er trods alt klar fremgang at spore i nyt regnskab.

Med et underskud på knap 700.000 kr. i regnskabsåret 2015/2016 beviser ligaklubben HC Midtjylland igen, at det er svært at drive en håndboldforretning i Danmark.

Men selvom de fleste vil mene, at resultatet hører til i afdelingen for skuffende tal, så er der alligevel ganske positive momenter at spore i årsregnskabet fra Herning-klubben.

Selskabet stempler da også selv regnskabet som "tilfredsstillende", og det skal ses i lyset af, at man kom fra noget, der var langt værre. Året forinden tabte HC Midtjylland 3,3 mio. kr., hvilket udraderede egenkapitalen og sendte klubben på pengejagt. 

Men en eftergivelse af gæld og en adgang til såkaldt ansvarlig lånekapital betyder, at egenkapitalen er reetableret, og at vejen er banet for, at DHF efter juleferien kan strege HCM på listen over klubber, der ikke må skrive kontrakter. En rettighed, som man mistede i slutningen af november, da man ikke afleverede sit regnskab rettidigt.

Det er en særdeles positiv udvikling for den ambitiøse klub, der for omtrent et år siden fik ejeren af busselskabet Rødbillet Thomas Hintze ind som direktør og ejer.

- Jeg er tilfreds med udviklingen. Vi ved jo godt, at en håndboldklub aldrig kommer til at levere store overskud, men det er vores ambition, at selskabet skal balancere omkring nul. Der er vi på rette vej, siger Thomas Hintze.

Deadline for aflevering af regnskabet til DHF er overskredet med godt tre uger, men det skyldes ene og alene praktikaliteter i forbindelse med udskiftninger i ledelse og ejerskab og indsamling af oplysninger og dokumentation, lyder det.

- Klubben virker sund nu. Vi har hentet stærke spillere, og det kan mærkes både sponsormæssigt og tilskuermæssigt, fortæller Thomas Hintze. 

Og selskabet forventer, at fremgangen i regnskabsafdelingen fortsætter. Man budgetterer med et løft i sponsorindtægterne på ca. 3 mio. kr. i indeværende sæson, og det skal medvirke til et samlet overskud på 0,2 mio. kr., når tallene skal gøres op efter sæsonen.

Det endda på trods af en forøgelse af omkostningerne med 2,6 mio. kr. i forhold til 2015/2016, så Herning-klubben nærmer sig et spillerbudget, der matcher top 5 i ligaen.

Som hovedsponsor har Thomas Hintze med sit busselskab Rødbillet dog selv mulighed for at påvirke sponsorsalget, og han kan blive tvunget til at punge ud, hvis det kniber med at få nye sponsorer på banen.

- Hvis ingen andre spytter i kassen, så er det jo mig som hovedaktionær, der skal betale, men det er ikke meningen, at det er Rødbillet, der skal betale. Det skal hvile i sig selv, siger han.

Sportsligt har 2016 været et år med store udsving i klubben, der kun lige med nød og næppe formåede at besejre Odder i kampen om en plads i årets 888-liga. Men det er gået langt bedre i den nye sæson, hvor HCM aktuelt indtager en femteplads i ligaen med kurs mod slutspillet.

Dertil kommer deltagelse i EHF Cuppen, der var resultatet af sejren i pokalturneringen i fjor.

Udvalgte nøgletal HC Midtjylland 2015/2016 (2014/2015 i parentes):

  • Resultat: -679.522 kr. (-3.720.709 kr.)
  • Egenkapital: 376.717 kr. (-1.839.991 kr.)
  • Kortfristet gæld: 2.848.361 kr.  (3.544.381 kr.)
  • Personaleomkostninger: 7.084.042 kr. (7.268.333 kr.)