Håndbold

Gravid ligastjerne knuser gulddrøm: - Handicappet bliver ikke større

Estavana Polman er gravid og dermed også færdig for sæsonen. Et tab, der sender Team Esbjerg langt væk fra guldchancerne, vurderer Bent Nyegaard.

De forsvarende DM-guldvindere fra Team Esbjerg er svækket voldsomt i muligheden for at genvinde DM-titlen i denne sæson.

Håndboldligaens helt store profil Estavana Polman er gravid og kommer ikke på banen mere i denne sæson - hverken i ligaen eller Champions League.

Manglen på Polman bliver da heller ikke til at overse. Det siger håndboldekspert hos TV 2 SPORT Bent Nyegaard.

- Først og fremmest skal der selvfølgelig lyde et stort tillykke, men det er den allerstørste spiller, Team Esbjerg har og har haft. Erstatninger på Polmans niveau kan ikke lade sig gøre på nuværende tidspunkt i sæsonen, så handicappet kunne ikke blive større.

- De er gået fra omkring 30-40 procents chance for DM-guld til 5 procent, og de forsvinder nærmest ud af billedet som guldkandidat, vurderer Bent Nyegaard og slår fast, at det selvfølgelig er under forudsætning af, at de andre hold ikke løber ind i lignende tilfælde eller skader.

Team Esbjerg ligger lige nu nummer tre i Primo Tours Ligaen og står samtidig foran et forår med seks kampe i Champions Leagues hovedrunde. Ifølge Nyegaard bliver det blot endnu en hovedpine for vestjyderne.

- Det er jo en yderligere belastning, at de nu skal spille Champions League uden Polman. På de gode dage er hun en spiller, de bruger i alle 60 minutter. Selvom hun har haft en op og ned sæson, så viste hun virkelig mod slutningen af EM, at hun i semifinalen mod Danmark og finalen mod Norge var tilbage på et imponerende niveau.

- Når du skal spille afgørende kampe ved DM og i CL, så er det selvfølgelig holdet, der skal levere, men det er uden tvivl de bedste spillere, der afgør tingene, siger Bent Nyegaard.

Bent Nyegaard mener, at Esbjerg står i en svær situation med Polmans graviditet.

Estavana Polman venter barn sammen med fodboldspilleren Rafael van der Vaart, og hun skal føde i slutningen af første halvår af 2017, skriver Team Esbjerg. Klubben kan dog også levere en positiv sportslig optur.

Den 24-årige VM- og EM-sølvvinder forlænger nemlig sin kontrakt, så hun også i næste sæson skal trække i Team Esbjerg-trøjen. Inden dagens nyhed havde Polman kun kontrakt sæsonen ud.