Håndbold

Stort tab for forsvarende mestre: Ligastjerne færdig for sæsonen

Estavana Polman har spillet sin sidste kamp for Team Esbjerg i denne sæson. Det bekræfter klubben i en pressemeddelelse.

Team Esbjerg må undvære en af de helt store profiler i resten af sæsonen. Estavana Polman er gravid og har derfor spillet sin sidste kamp.

Det bekræfter Per Kristiansen, der er direktør i Team Esbjerg. Klubben har sidenhen bekræftet det i en pressemeddelelse.

Team Esbjergs træner, Lars Frederiksen, begræder, at de nu må undvære en af de største profiler i den danske liga.

- Fraværet af Estavana kommer på det værst tænkelige tidspunkt, og vi står nu over for et betydeligt sværere forår med anden halvdel af grundspillet og de afgørende kampe om medaljer i Primo Tours Ligaen samt hovedrunden i Champions League, siger Lars Frederiksen i pressemeddelelse.

Det specielle ved dette forløb er, at Team Esbjerg-stjernen har kontraktudløb efter denne sæson og potentielt kunne have haft spillet sin sidste kamp i klubben.

Men hollænderen har dog fået papir på, at hun får lov til at blive i endnu en sæson. Noget som glæder 24-årige Polman.

- Først og fremmest er vi meget lykkelige over at skulle have et barn, og dernæst ser jeg meget frem til så hurtigt som muligt efter fødslen at vende tilbage på håndboldbanen og være klar til en ny sæson i Team Esbjerg, siger Estavana Polman.

Faderen til barnet er den hollandske fodboldstjerne Rafael van der Vaart, som til daglig spiller i FC Midtjylland. Han var på plads på tribunen under den netop overståede EM-slutrunde for at støtte Polman.

Rafael van der Vaart var mødt op under Hollands kamp mod Polen for at støtte kæresten Estavana Polman.

Sammen med resten af det hollandske landshold spillede hun sig i EM-finalen, hvor de tabte til Norge.

I sin sidste sæson var hun en af de store årsager til, at Team Esbjerg vandt det danske mesterskab. Hun scorede blandt andet på det afgørende straffekast i finalen, som sikrede titlen.