VM håndbold

Landin drømmer stort: Toft-brødrene har talt så meget om det

Håndboldlandsholdet kan stille med to brødrepar til VM i Frankrig - og Niklas og Magnus Landin håber på at opleve en slutrunde sammen for første gang.

De danske håndboldherrer er allerede nu samlet forud for VM-slutrunden i Frankrig, der begynder i næste uge.

Landstræner Gudmundur Gudmundssons tropper skal spille tre træningskampe i slutningen af denne uge, inden bruttotruppen på 19 spillere skal skæres ned til den endelige, 16-mands VM-trup.

Det er to spillere flere end i den trup, der vandt OL-guld i august, og det giver mulighed for, at det danske landshold kan have to brødrepar med til VM. Udover Toft Hansen-brødrene René og Henrik, kan førstemålmand Niklas Landin nemlig få selskab af lillebror og venstre fløj, Magnus, i rødt og hvidt.

Og dén mulighed har brødrene Landin det begge rigtigt godt med.

- Det ville betyde rigtigt meget, lyder det umiddelbare svar fra Niklas Landin. 

- Nu har jeg hørt rigtigt meget fra de to Toft-brødre om, hvor fedt det er at have brormand med, og noget man ikke rigtigt kan sætte sig ind i, når man ikke selv har prøvet det, siger den erfarne målmand til TV 2 SPORT.

- Det ville være helt fantastisk. Det er jo noget, man har drømt om siden man var lille; at kunne få lov til at være med i januar måned, som man har gået og set på i fjernsynet, så det ville være rigtigt stort, også for mig personligt, bakker Magnus Landin op.

De to brødre har allerede spillet sammen på landsholdet, men modsat storebror Niklas har lillebror Landin endnu sin første slutrunde til gode.

- Jeg følte det helt særlige ved at have sin bror med, da Magnus kom med til sin første landskamp; det var da også noget helt specielt, og nu står der så en slutrunde for døren, og det ville da også være noget helt specielt, hvis han kom med dér, fortæller Niklas Landin, der igen bakkes op af bror Magnus.

​- Det er altid fedt. Vi har ikke gjort det så meget, men man nyder det da hver gang, det gør man, siger den 22-årige venstrefløj. Det er rart at have ham ved sin side; ikke kun omkring håndbolden, men også alle mulige andre ting. Det er en støttende hånd, man altid har til sådan en samling.

Indtil videre er mulighederne for en fælles VM-oplevelse på banen til brødrene Landin dog bare spekulationer. Gudmundur Gudmundsson har nemlig endnu ikke taget stilling til, hvilke tre spillere, der skal blive hjemme, når turen går til Frankrig i næste uge.

- Nej, det har jeg ikke. Jeg starter altid en forberedelse med at give alle så stor en chance som muligt, men det har jeg ikke endnu, og det gør jeg først efter næste weekend, slår landstræneren fast.

Meget skal nok gå galt, hvis Niklas Landin ikke skal være landstrænerens foretrukne sidste skanse i Frankrig, men for lillebror Landin er situationen formentlig anderledes.

Selvom Danmark i Casper U. Mortensen og Lasse Svan Hansen kun havde to fløjspillere med til OL - foruden den tilladte udskifter, femtendemanden Hans Lindberg, som dog aldrig blev indlemmet i truppen - så betyder de to ekstra pladser på VM-holdet, at landstræneren for eksempel har mulighed for at tage garderinger med på begge fløje.

Om dét så faktisk bliver tilfældet, vil Gudmundur Gudmundsson dog ikke løfte sløret for.

- Det har jeg ikke taget en beslutning om endnu, og det er svært at sige, men vi må kigge på det. Det afgørende er, hvordan spillerne præsterer, hvordan holdet ser ud og så videre. Men jeg har ikke taget en beslutning om det endnu, siger islændingen med et smil på læberne.

Landstræneren er dog ikke i tvivl om Magnus Landins kvaliteter på den venstre fløj, der tilhørte Casper U. Mortensen i Rio de Janeiro.

- Han har udviklet sig meget positivt, og det er også positivt at han kan dække op som back, hvis man har brug for det, og han kan dække på top. Han er en spændende spiller, som har andre kompetencer end Casper U. Mortensen, og han er en fremtidens mand, lyder de rosende ord for landstræneren.

Selv ser brødrene Landin da også optimistisk på muligheden for, at drømmen om den første, fælles slutrunde med håndboldlandsholdet går i opfyldelse.

- Ved de tidligere slutrunder er der blevet taget fire fløjspillere med, og lige p.t. er de kun fire samlet, så jeg tror, Magnus kommer med, fastslår Niklas Landin.

- Mine muligheder har nok aldrig været så gode som de er nu, vurderer Magnus Landin. Vi er to fløje, så medmindre Gudmundur kun vil tage én venstrefløj med, så skulle chancerne vist være ret gode. Men nu ved jeg ikke, hvordan han tænker – og de har jo gjort det ret godt alene på venstre og højre fløj til OL, slutter den unge landsholdsspiller.

Den 13. januar møder Danmark Argentina i landsholdets første kamp ved VM, men allerede på torsdag fra klokken 20.00 kan du se træningenskampen mod Ungarn direkte på TV 2.