VM håndbold

Gulvtæppet blev revet væk – nu er han klar som landsholdsprofil ved VM

Casper U. Mortensen har haft så vildt et år, at han blev nødt til at nedskrive, hvad han egentlig havde oplevet. Nu er han klar til mere ansvar i 2017

Årets sidste dag bliver ofte brugt på at se tilbage på, hvad de forgangne 365 dage egentlig har budt på. For Casper U. Mortensen var det ingen undtagelse, men den hurtige fløjspiller måtte alligevel ty til hjælpemidler for at få det hele med.

- Jeg skrev det faktisk ned på min telefon forleden dag, for jeg synes, det har været et vildt år, fortæller han til TV 2 SPORT.

Konkurs, OL-guld og skade

Han sluttede 2016 som Hannover-spiller og olympisk mester, men året kunne næppe have startet dårligere end det gjorde for Casper U. Mortensen.

- Det startede ret hårdt med, at gulvtæppet blev revet væk under én med Hamburgs konkurs. Så fik jeg ny klub og røg til Hannover, hvor jeg skulle vænne mig til en ny tilværelse. Derefter tog vi til OL, som de flest nok godt ved, hvordan gik. Nu er jeg tilbage i Hannover, hvor vi ligger nummer fem i Bundesligaen.

Derudover måtte han tilbringe et par måneder uden for banen med en skade i efteråret.

- Jeg endte med at være ude i to måneder, men nu er jeg tilbage og har været fuldt med i forholdsvis lang tid. Perioden var hård, for det endte med at være 7-8 uger ude med skade i stedet for 3-4 uger, som lægerne først spåede. Det var mentalt hårdt, fortæller han.

Casper U. Mortensen fortæller om smerterne i sine akillessener.

Landsholdets klare førstevalg

Nu venter så verdensmesterskabet i Frankrig her i januar. Casper U. Mortensen fik sin slutrundedebut ved VM i Spanien i 2013 og kan dermed se frem til sin sjette slutrunde med landsholdet.

Og lige som ved OL i Rio, hvor han var den enestre venstre fløj i truppen, er der også denne gang mere ansvar på Mortensens skuldre. Anders Eggerts landsholdsafbud gør ham nemlig til det klare førstevalg på positionen.

- Jeg elsker at få tildelt ansvar. Vi snakkede allerede om det inden OL, altså at jeg var den eneste venstre fløj. Jeg synes, jeg fik vist, at det gik okay, siger Casper U. Mortensen, der formentlig får selskab af Magnus Landin på venstre fløj i VM-truppen.

Casper U. Mortensen synes, det er fedt, at blive anset som en landsholdsprofil.

- Der er ikke nogen tvivl om, at når Lasse Svan og jeg spiller fuld tid på fløjene, så kan man da godt tillade sig at kalde mig en profil. Jeg synes, jeg har flyttet mig rigtig meget fra min første slutrunde til nu.

- Jeg er blevet mere rutineret og har fået mere erfaring. Jeg spiller ikke i den danske liga mere, men bliver udfordret hver weekend i Bundesligaen. Jeg har fået en stærkere rygrad og ved, hvad der skal til nu, så det er da bare fedt, hvis nogen vil kalde mig én af profilerne på landsholdet, men jeg synes vi er et helt hold, som er profilen i sig selv, siger Casper U. Mortensen, som håber at kunne følge op på succesen fra Rio.

- Vi peakede under OL. Tingene sad virkelig i skabet, og det håber jeg, vi kan bygge videre på. Jeg glæder mig rigtig meget ligesom jeg har gjort det til de fem andre mesterskaber, jeg har været med til. Det er sindssygt fedt at være med på landsholdet.

Kontraktudløb efter sæsonen

I den nærmeste fremtid bruger Casper U. Mortensen al sin fokus på VM, men når slutrunden er overstået skal han også til at tage stilling til sin klubfremtid.

Hans kontrakt med Hannover udløber nemlig efter sæsonen.

- Jeg spiller foran 10.000 mennesker på hjemmebane og er virkelig glad for klubben og at være i byen, lyder hans umiddelbare reaktion på at spille og bo i Niedersachsens hovedstad.

- Vi har det godt i Hannover og har nogle bekendtskaber uden for banen, for eksempel fodboldspilleren Uffe Bech og hans kæreste, så jeg kan sagtens se mig selv fortsætte i Hannover, men det lader jeg min agent styre, og så holder jeg fuldt fokus på VM lige nu.

Du kan se Danmark varme op til VM, når TV 2 viser Bygma Cup fra torsdag den 5. januar kl. 20, hvor Danmark møder Ungarn.