VM håndbold

Nyegaards karakterbog: Verdensklasse er ikke ordet for Landin og Hansen

Bent Nyegaard storroser Niklas Landin og Mikkel Hansen efter Danmarks sejr i testkampen mod Ungarn, mens René Toft Hansen bliver rykket ned i karakter

Bent Nyegaard havde masser af rosende vendinger klar til at beskrive Niklas Landin og Mikkel Hansens præstationer, efter Danmark vandt med 24-21 over Ungarn i den første af tre træningskampe op til VM i Frankrig i næste uge. 

Derudover så håndboldeksperten også et dansk landshold, der lige skulle finde sammen igen og en uværdig episode af stregspilleren René Toft Hansen, der filmede, så Ungarn fik rødt kort.

- Det så til tider rustent ud. Holdet formåede ikke tempomæssigt at komme fri af et bevægeligt og velorganiseret ungarsk forsvar. Det sloges man med i hele kampen, indtil Gudmundur Gudmundsson fik sat nogle hurtigere fødder på banen i form af Michael Damgaard, Mads Mensah, Mikkel Hansen og Morten Olsen i forskellige konstellationer.

- De fire var løsningen på at bryde et aggressivt ungarsk forsvar ned, når de var på banen.

- Og så må jeg bare sige, at René Tofts film var uværdigt for en mand af hans kaliber, lyder det fra Bent Nyegaard.

Niklas Landin - 5

- Han var i overdådig form. Hans redningsprocent landede på 37. Det var meget, meget store redninger, han havde hele kampen igennem, hvilket var imponerende, fordi Ungarn spillede sig til frie chancer. Han stod med kæmpe format. Det er godt at se, at han har en absolut topform ved indgangen til VM.

Jannick Green - UB

- Han var ikke på banen.

Kevin Møller - UB

- Han var ikke klædt om.

Lasse Svan - 1

- Det var ikke Lasse Svans kamp. Han brændte fire ud af fem forsøg på store chancer, og forsvarsmæssigt skulle han kæmpe hårdt for at følge med. Sådan er det desværre en gang imellem, og derfor får Svan karakteren 1.

Hans Lindberg - 3

- Han fik stort set ikke noget at arbejde med udover en enkelt friløber. Han var også presset forsvarsmæssigt, fordi der var en del spil ude omkring den danske højrefløj. Overordnet set leverede han en ok præstation.

Magnus Landin - 4

- Han var en af de få af Danmarks fløje, der havde styr på den ungarske keeper, Roland Mikler. Det fejrede han ved at score på sine tre første forsøg. Han brændte godt nok en enkelt, men det var en fin, fin landskamp af Landin. Jeg er ikke i tvivl om, at han kommer med til Frankrig som Casper U. Mortensens makker på venstre fløj.

Casper U. Mortensen - 2

- Han brændte sine første chancer, og han havde en friløber, hvor han knaldede bolden på stolpen. Det er sjældent, vi ser ham gå fra banen uden at score. Afslutningerne var ikke på plads mod Ungarn.

René Toft Hansen - 2

- Han spillede en middelmådig landskamp til et 3-tal. Men jeg rykker ham ned i karakter, fordi jeg synes, han er alt for dygtig en spiller til at filme i det omfang, jeg så her til aften. Det er ikke værdigt for en spiller som ham.

Henrik Toft Hansen - 4

- Endnu en god landskamp af Henrik Toft. Han scorede på tre af tre forsøg, og han kæmpede som sædvanligt forbilledligt. Sammen med de øvrige holdkammerater havde han problemer med de ungarske stregspillere. Midtersektionen i det danske forsvare mangler at blive afstemt. Men han leverede stadig en god landskamp.

Jesper Nøddesbo - UB

- Han var ikke på banen.

Henrik Møllgaard - 3

- Han kom ind i forsvaret fra anden halvlegs start, hvor han gjorde det fornuftigt. Til at begynde med skulle han lige finde afstanden til holdkammeraterne, og det kostede lidt. Han er en type, der kan bruges på forskellige positioner. Møllgaard startede i midten, inden han kom ud på venstre back. Da han først fik gang i sit spil, hang det fornuftigt sammen. Han skal mere med i kontrafasen. Her var han med en enkelt gang, hvor han scorede.

Mads Mensah - 3

- Mads Mensahs allround-egenskaber er vigtige for Danmark. Han er en mand, der kan dække mange områder. Han får ikke så mange minutter, men når han får dem, gør han det ganske fornuftigt. I dag rakte det til en middelkarakter.

Lasse Andersson - 2

- Under middel præstation af Andersson. Han ramte ikke dagen, selvom han var meget opsat. Han kom i god fart fra anden halvlegs start, men han manglede timing og smed et par bolde over mål. Han havde også problemer med at få sit forsvarsspil til at fungere.

Morten Olsen - 4

- Der bliver holdt ekstra øje med Morten Olsen, fordi han spillede så godt et OL. Han besidder både det solide men også det ekstraordinære spil. Han er enormt skudstærk. Der er nogle ting, som smutter for Olsen en gang imellem, men han har de redskaber, der skal til for at være en afgørende spiller for landsholdet.

Michael Damgaard - 4

- Michael Damgaard var med til at løse problematikken omkring det manglende tempo med sine hurtige fødder. Han var med i et par gode kombinationer med Mikkel Hansen. Der kunne man se, hvad han kan komme til at betyde for landsholdet. Han spillede en rigtig god landskamp, og jeg vil gerne aflive al tvivl om, hvorvidt han skal med til VM eller ej: Michael Damgaard kommer med til Frankrig.

Mikkel Hansen - 5

- Jeg kan acceptere et par tekniske fejl fra Mikkel Hansen, fordi han lavede så meget andet guld, at alt andet end en topkarakter ikke ville give mening at tildele ham. Han viste eksempler på sin formidable skudteknik. Mikkel Hansen er helt suveræn sine visioner på banen. Hans blik for spillet er sublimt. Han ser simpelthen ting, som ingen andre ser, og derfor laver han nogle fantastiske assists. Man kommer i godt humør af at se Mikkel Hansen spille håndbold.

Kasper Søndergaard - 3

- Han sniger sig lige op på et 3-tal. Kasper Søndergaard havde svært ved at komme til sine skud på grund af den ungarske defensiv. Han scorede et rigtig godt mål, som trækker ham op. 

Simon Hald - UB

- Han var ikke på banen.

Niclas Kirkeløkke - UB

- Han var ikke på banen.

Gudmundur Gudmundsson - 3 

- Det var tungt for landstræneren at få det hele op i det tempo, han gerne ville. Derfor hang landsholdet efter i lange perioder. Mest ved 10-14 efter en seks-syv minutters spil i anden havlleg. Det var godt set af ham at få Hansen, Mensah, Damgaard og Olsens hurtige fødder ind. Han fik justeret forsvarsaktiviteten til et niveau, som var med til at sikre den danske sejr.

Kampens spiller(e) - Niklas Landin og Mikkel Hansen

- Jeg vil pege på en kombination af Niklas Landin og Mikkel Hansen som kampens spillere. Landin blev officielt kronet som kampens spiller. De leverede det ekstraordinære. Det er svært ikke at bruge ordet verdensklasse om dem. De er sublime håndboldspillere, og det giver både topkarakterer og titlen som opgørets bedste i min bog.