Fortørnet landstræner om Tofts skuespil: - Han har en dårlig attitude

Den ungarske landstræner var stærkt utilfreds med både René Toft og dommerne, efter Ungarn flere gange blev straffet ved episoder med danskeren.

Den danske stregspiller René Toft Hansen var i første VM-testkamp involveret i flere episoder, hvor han filmede efter nærkontakt med Ungarns spillere.

Skuespil, der fik selv TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard til at blive harm i kommentatorboksen:

- René Toft er simpelthen for god en spiller til at lave så meget film. Det forstår jeg ikke, og det pynter ikke, slog Nyegaard fast.

Den danske stregspiller filmer for anden gang i testkampen mod Ungarn. Bent Nyegaard er ikke imponeret.

I den ungarske lejr var de heller ikke imponeret efter kampen. Den første episode var med 13 minutter tilbage af kampen, og dommerne takserede det til et rødt kort til Bence Banhidi fra Ungarn. Selvom den langsomme gengivelse tydeligt viste, at René Toft ikke blev ramt i hovedet, som han ellers simulerede.

- Jeg er rasende, fordi jeg ikke mener, det var korrekt. Og så er jeg sur, fordi dommerne ved en venskabsturnering, som optakt til VM, ikke viser, at Tofts opførsel ikke er i orden. Både for holdets, min egen og det ungarske forbunds skyld.

- Hans attitude var ikke god, og de dømte ikke korrekt i denne situation, så jeg er virkelig skuffet over det, sagde Ungarns landstræner Xavier Sabaté efter kampen til TV 2 SPORT.

Få minutter senere så Sabaté også selv rødt kort på trænerbænken, da han brokkede sig over endnu en situation med René Toft, hvor hans spiller fik en to-minutters udvisning.

Xavier Sabaté fik rødt kort for at brokke sig til kampens dommere efter en episode, hvor han mente, at René Toft filmede.

På banen udnyttede danskerne de mange ungarske udvisninger til at trække fra, inden Danmark til sidst kunne snuppe sejren med 24-21.

Xavier Sabaté havde efter kampen haft mulighed for at se episoden med René Toft på video, og det gjorde ham langt fra mere imponeret. Hverken af Toft eller kampens dommere.

Er du skuffet over det røde kort?

- Se videoen. Der er ikke et rødt kort. Jeg så det lige på video. Toft Hansen kaster sig til gulvet, uden han bliver rørt.

Hvad tænker du om, at han gør det?

- I min verden var der ingenting, og jeg så den igen på video i omklædningsrummet, der var ingenting. Banhidi står stille, han (René Toft, red.) har en chance for at nå bolden, men han vælger at kaste sig.

- Jeg respekterer mange af de andre danske spillere. Og Toft Hansen… der er ikke et problem, men problemet er, at dommerne ikke kan dømme noget, de ikke ser, sagde Ungarns landstræner.

Se Danmarks næste VM-testkamp mod Egypten i aften kl. 20 på TV 2