Gudmundur efter solid sejr: - Jeg har et kæmpe problem og en løsning

Landstræner Gudmundur Gudmundsson overvejer at tage en spiller mere med til VM i Frankrig, end der er plads til i truppen.

Fredag aften kørte de danske håndboldherrer Egypten over med ti mål i en kamp, hvor der ganske enkelt var klasseforskel på de to mandskaber.

Den danske sejr lød på 36-26 over en modstander, som Danmark skal møde igen om blot otte dage - ved dén lejlighed med point på spil i VM-gruppe D.

Derfor var det da også en tydeligt tilfreds landstræner Gudmundur Gudmundsson, der var på besøg i TV 2-studiet efter kampen til en snak om den kommende slutrunde i Frankrig - og ikke mindst hvile af spillerne, der skal med.

 - Jeg har et kæmpe problem, grinede landstræneren. 

- Det bliver meget svært for mig at udtage truppen. Mange har gjort det godt, og kampen i dag har gjort det endnu sværere, men vi har endnu en kamp, og der prøver vi nogle lidt andre ting.

Søndagens kamp mod Island ved denne weekends træningsturnering er landstrænerens sidste mulighed for at se sine spillere i aktion, inden han mandag skal udtage den trup på 16 spillere, der skal med til VM.

Mange af landsholdsspillerne viser storform med her kort før VM. Derfor åbner landstræneren nu for kun at skære to spillere fra den nuværende 19-mands bruttotrup og altså tage en ekstra spiller med til VM - også selvom han måske aldrig kommer på banen.

- Det kan godt være, jeg tager 17 med, fortæller Gudmundsson.

- Jeg har mange meget gode spillere, og jeg synes, det er godt, at have en spiller til stede, som kan komme hurtigt ind, hvis vi får skader, eller hvad ved jeg. Så er de tæt på holdet; med til hvert eneste møde, med inde i det hele, med til hver eneste træning.

- Det er ikke noget problem, hvis man passer på dem og sørger for, at den 17. spiller træner ordentligt; styrketræner og så videre. Det kommer vi til at passe på, hvis vi gør det.

I modsætning til OL, hvor landstræneren kun måtte have 14 spillere med, har Danmark mulighed med at tage ekstra garderinger med på flere positioner - for eksempel på fløjene.

En af de spillere, som ikke regnes for sikker på holdkortet, men selvfølgelig håber på en VM-billet, er venstrefløjen Magnus Landin, der er lillebror til Danmarks førstemålmand og anfører, Niklas.

Gudmundur Gudmundsson vil dog ikke afsløre, om lillebror Landin skal hjem og pakke VM-kufferten.

- Det er ikke fair at udtale sig om lige nu. Jeg kan bare sige, at jeg har været meget glad for ham. Han har været med på udviklingslandsholdet og til nogle samlinger, og har taget det stille og roligt. Han har alle muligheder i verden, slutter landstræneren.