VM i håndbold 2023

Klækkelige klask til Egypten: Danmark knuser kommende VM-modstander

De danske håndboldherrers næstsidste testkamp inden VM i Frankrig blev en ensidig affære. Danmark viste storspil og knuste Egypten med 36-26.

Egypten skal nok hjem i træningslokalet og opfinde mirakler, hvis nordafrikanerne skal have en chance mod Danmark, når de to hold mødes ved VM om en uges tid.

I hvert fald uddelte Danmark bøllebank til Egypten fredag aften i Skjern ved Bygma Cup, der fungerer som opvarmningsturnering til VM.

Danskerne vandt med 36-26.

Der var flere nye ansigter i landstræner Gudmundur Gudmundssons startformation i forhold til torsdagens første kamp ved Bygma Cup mod Ungarn, hvor det hovedsageligt var den foretrukne opstilling fra OL i Rio, der fik lov at spille.

Fredag aften var Jannick Green foretrukket i målet fra kampens start, mens også Magnus Landin var med på venstre fløj fra første fløjt. Førstemålmand Niklas Landin fik lov at sidde helt over mod Egypten.

Mikkel Hansen fortsætter med at hamre bolde ind

Danmark indledte kampen for fulde gardiner. Takket være et ekstremt opskruet tempo satte danskerne sig med det samme på opgøret, der bød på mange scoringer helt fra start. Især Lasse Svan var usvigeligt sikker fra højre fløj, hver eneste gang han fik chancen. Og selvom Egypten i begyndelsen fulgte nogenlunde med, så kunne gæsterne sagesløst se til, mens Danmark udbyggede føringen mere og mere.

Angrebsspillet flød, forsvaret var (nogenlunde) solidt og de godt 3.000 tilskuere i Skjern var i godt fredagshumør. Mikkel Hansen og Lasse Svan fortsatte med at banke den ind på skift, og så kunne Danmark gå til pause med en føring på 17-13.

Svan lobber den over egyptisk keeper efter flot dansk spil

Fra anden halvlegs start fik Flensburg Handewitt-målmanden Kevin Møller lov til at vogte det danske mål på bekostning af Jannick Green. På de to fløje blev der ligeledes skiftet, da Casper U. Mortensen og Hans Lindberg kom ind. Også Michael Damgaard og Nicklas Kirkeløkke fik spilletid i bestræbelserne på at nærme sig en plads i VM-truppen, mens Mikkel Hansen fik et hvil i anden halvleg.

Men de mange udskiftninger kom bestemt ikke til at betyde noget for kvaliteten i det danske spil. Og for lige at understrege hvor bred den danske trup egentligt er, så gik Kevin Møller da også lige ind og reddede et egyptisk straffekast nærmest i sin første aktion. Og Casper U. Mortensen scorede i øvrigt fire kasser på fire forsøg i løbet af et kvarter. Ren klasse.

Casper U. Mortensen sætter bolden i det lange hjørne

Det høje tempo fortsatte i Danmarks angrebsspil, og efterhånden fik Egypten mere og mere svært ved at spille sig igennem det danske forsvar. Det begyndte at lugte af en afklapsning til egypterne. Efter 42 minutter var Danmark foran med otte mål – 25-17.

Billedet forsatte opgøret ud. Danmark klaskede den ind efter behov, og Egypten havde svært ved at følge med i det høje tempo. Særligt i kontraspillet var danskerne overlegne, og der var store præstationer hele vejen rundt. Derfor endte det også med en rød-hvid storsejr på hele 36-26.

Om otte dage mødes de to hold igen. Denne gang til VM i Frankrig. Mon de allerede nu ryster i bukserne i Egypten?

Danmark overlegne mod Egypten efter fænomenal-scoring

Danmark møder Island i sidste kamp ved Bygma Cup i Aarhus søndag aften. Se den kamp direkte på TV 2 fra kl. 20.00.