VM håndbold

Landsholdsprofil var væk, da han skulle modtage pris - alvorlig forklaring bag

Casper U. Mortensen var ikke på sin plads, da han vandt Årets Jubelscene. Men det, der først lignede en sjov hændelse, var faktisk dybt alvorligt.

Håndboldspilleren Casper U. Mortensen blev af seerne ved Sport 2016 tildelt prisen for Årets Jubelscene 2016 efter jublen over OL-guldet i Rio.

Her kastede landsholdsfløjen sig tilbage i august måned på ryggen i en regulær glædesrus og gled flere meter hen ad halgulvet, da finalesejren var en realitet.

Men da han blev kaldt på scenen for at modtage prisen, stod OL-guldvinderens stol gabende tom, og Mikkel Hansen og de øvrige holdkammerater kunne meddele, at Casper U. Mortensen havde valgt det perfekte øjeblik at gå på toilettet.

Det skabte først stor forvirring og latter, men efterfølgende har det vist sig, at håndboldspilleren var forsinket af en langt mere alvorlig årsag.

På sin Twitter skrev Casper U. Mortensen nemlig, at årsagen, til at han ikke var i salen, var, at han hjalp en mand med hjertestop.

Efter den alvorlige hændelse har landsholdsfløjen dog overskud til at smile på det sociale medie og takke seerne for stemmerne og landsholdskammeraten Morten Olsen for, at han i Mortensens fravær gik på scenen og tog imod prisen med følgende ord.

- Jeg tager prisen for ham. Nu spiller jeg også sammen med ham til daglig, og jeg er sikker på, Casper er rigtig, rigtig glad for omtalen, sagde Morten Olsen med et smil til DR's show, uden han naturligvis kendte til de alvorlige omstændigheder.

Landsholdsfløjen fortæller, at manden fik hurtig behandling og kom til bevidsthed, ligesom han efterfølgende har fået at vide, at manden har det godt efter omstændighederne.

- Jeg var ude på toilettet og oplevede en mand, der fik det rigtig dårligt og faldt om. Første melding var et hjertestop, så jeg valgte at blive der og sørge for, han kom i gode hænder. Jeg var ved ham, til der kom sygeplejersker.

- Det er dejligt, han har det godt. Det gør, jeg kan sove i nat, sagde Casper U. Mortensen efter showet til TV 2 SPORT.