VM håndbold

Danmark udklasserer Island i sidste VM-test

Danmark viste flot spil og udspillede til tider Island i sidste VM-testkamp, der sluttede med en dansk sejr på otte mål.

Søndag aften spillede Danmark sin tredje og sidste testkamp inden den kommende VM-slutrunde i Frankrig. Det gik ud over Island.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson havde valgt målmand Kevin Møller fra til aftenens kamp, og han ser ud til at blive taberen i duellen med Jannik Green om pladsen bag Niklas Landin i det danske mål til VM.

Niklas Landin, Casper U. Mortensen, Mikkel Hansen, Henrik Toft Hansen, Morten Olsen, Kasper Søndergaard og Lasse Svan Hansen udgjorde den danske start-syver.

Mikkel Hansen åbnede scoringen i det første minut, og selvom islændingene fulgte godt med i kampens åbning, så kunne samme Mikkel Hansen øge den danske føring til 7-4 på et straffekast, der lige nøjagtigt sneg sig over stregen, efter små ti minutter.

Efter 11 minutter havde Björgvin Pall Gustavsson i det islandske mål endnu ikke haft en redning, mens Niklas Landin tog godt fra i det danske mål, og tvang Island til at tage en timeout ved en dansk 9-4-føring.

Gustavsson fik sin første redning efter 14 minutter, og Island fik reduceret til 5-10 på den følgende kontra. Kort tid efter snuppede den islandske målmand også et straffekast fra Mikkel Hansen, men Island kunne ikke hamle op med Danmark og Lasse Svan, der scorede sit femte mål på fem forsøg efter godt et kvarters spil.

Efter 20 minutters spil og 13-7 på måltavlen kom den første danske udskiftning, da Kasper Søndergaard måtte forlade banen med noget, der lignede en højre ringfinger, der var gået af led - og som blev sat på plads på sidelinjen, så den danske højre back igen kunne være med på banen.

Danmark mod Island ved Bygma Cup, opvarmningsturnering til VM-slutrunden

Herefter fulgte en god islandsk periode - eller måske nærmere en dårlig dansk - hvor Danmark kun scorede et enkelt mål på fem minutter og Island halede lidt ind på scoringstavlen.

Det blev dog 15-10 ved Jesper Nøddesbo, som scorede på en af sine specialiteter - et overlegent straffekast.

Herefter tog Danmark igen kontrollen med kampen, og sluttede 1. halvleg med en føring på 19-11 efter en Henrik Toft Hansen-scoring i et tomt mål, endnu en redning af Niklas Landin, som stod med næsten 50%, og syv danske kontrascoringer.

Efter pausen kom Jannik Green, Michael Damgaard, Hans Lindberg, Magnus Landin, Lasse Andersson og Mads Mensah på banen til de sidste 30 minutter, og det var således kun Morten Olsen der var genganger fra 1. halvleg.

Damgaard stod for Danmarks 20. scoirng, før Jannik Green tog sig af Islands første forsøg mod mål i 2. halvleg.

Efter 33 minutter kom Danmark foran med 10 mål og havde på det tidspunkt holdt islændingene fra at score i næsten syv minutter.

Herefter gik de rød-hvide dog et gear ned, og tillod et par islandske scoringer. Det huede ikke Gudmundur Gudmundsson, som tog en timeout efter små 43 minutters spil og 23-16 til Danmark.

Verdens bedste håndboldspiller Mikkel Hansen erstattede playmaker Morten Olsen, men kom ind på uvant plads på venstre fløj. Det tillod landstræneren at eksperimentere med Magnus Landin på venstre back-pladsen, mens han samtidig kunne skåne Mikkel Hansen.

Herefter kom der lidt mere styr over det danske spil - ikke mindst i en undertalsperiode, som Danmark vandt 2-0.

Den danske kontramaskine kørte stadig i højeste gear, og efter 49 minutter var den danske 10-måls-føring genetableret, da Hans Lindberg scorede til 29-19 - Danmarks kontrascoring nummer 11 i kampen.

Det blev 'fire på fire' for Lindberg og 30-20 til Danmark ni minutter før tid, da Gudmundur Gudmundsson begyndte at teste den danske syv mod seks-taktik i angrebet.

Jesper Nøddesbo scorede sit sjette mål på lige så mange forsøg med godt fem minutter tilbage af opgøret, da han snød den islandske målmand med et frækt lob fra straffekastlinjen, og gjorde samtidig sig selv til dansk topscorer.

Simon Hald, der spåes at blive sorteret fra til den danske VM-trup, fik de sidste tre minutter på banen for Danmark, og kom på tavlen en enkelt gang i kampens slutning.

Danmark vinder med overbevisende 34-26 i sidste testkamp inden VM, som begynder på onsdag.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson udtager sin endelige VM-trup mandag, inden landsholdet rejser til Frankrig, hvor det fredag går løs mod Argentina i første VM-kamp.