Faldt om foran landsholdsfløj: Sådan har 45-årig mand det i dag

Manden, der lørdag aften fik et ildebefindende under Sport 2016-gallashowet, har det godt og er nu på vej hjem, forklarer en veninde til TV 2 SPORT.

Landsholdsspilleren Casper U. Mortensen var lørdag aften indblandet i en alvorlig situation under Danmarks Radios store prisuddeling Sport 2016.

Den danske OL-guldvinder var en af de første på stedet, da en 45-årig mand pludselig fik et ildebefindende og faldt om i nærheden af toiletterne i Jyske Bank Boxen, der lagde kulisse til det store gallashow.

Efter at være blevet tilset af læger blev manden bragt på hospitalet, men er nu udskrevet og på vej hjem, fortæller Rikke Jeppesen, der er en veninde af manden, til TV 2 SPORT. Samtidig slår hun fast, at de er glade for, at landsholdsfløjen handlede hurtigt.

Han rejser sig lidt efter, og så falder han igen og er bevidstløs tre gange

Rikke Jeppesen, veninde til den 45-årige mand

Dagen derpå har den 45-årige mand dog ikke selv lyst til at stå frem, men fortæller historien gennem Rikke Jeppesen:

- Han er meget træt og ramt af hele situationen. Men han har det fint nu og er på vej hjem igen. Lægerne ved ikke hvad der var sket med ham.

Rikke Jeppesen var til Sport 2016-showet sammen med sin far og den 45-årige mand. Lørdag aften fik de to kontakt til mandens kæreste, som kunne uddybe, hvad der var sket.

- Han var gået ned på toilettet, fordi han var lidt utilpas, forklarer Rikke Jeppesen. 

- Her falder han så og slår hovedet i gulvet. Han rejser sig lidt efter, og så falder han igen og er bevidstløs tre gange, inden han bliver kørt på hospitalet.

Fra øjeblikket hvor manden faldt om og til ambulancen kom, gik nogle dramatiske minutter, hvor Casper U. Mortensen og de andre tilstedeværende troede, at der var tale om et hjertestop.

- Jeg nåede ikke rigtig at opleve det, for jeg var ude på toilettet og oplevede en mand, der fik det rigtig dårligt og faldt om. Jeg føler ikke, jeg gjorde så meget andet end at sørge for, der kom en hjertestarter, mens jeg fik råbt og løbet, alt hvad jeg kunne, forklarer landsholdsfløjen.

Inden den 45-årige mand blev bragt på hospitalet, blev han dog tilset af læge Arne Astrup, der tilfældigvis var til stede ved gallashowet i Jyske Bank Boxen og kom til hjælp kort tid efter, at manden var faldet om.

- Der lå en mand på gulvet, og der var en masse førstehjælpsfolk omkring ham. Det var tydeligt, at der var noget galt, siger Arne Astrup til TV 2 SPORT.

- Jeg fik kigget på ham, og jeg vurderede, at han burde indlægges, for han var kridhvid i hovedet, siger lægen.

Det lader dog til, at den 45-årige mand er sluppet med skrækken efter den alvorlige oplevelse lørdag aften:

- Vi mener, han er besvimet og ikke har haft hjertestop, men vi er ikke 100% sikre. Heldigvis er han i god bedring og snart frisk igen, slutter Rikke Jeppesen.