Kendt læge overtog fra landsholdsprofil: - Det var tydeligt, der var noget galt

Læge Arne Astrup var til stede ved Sport 2016 og hjalp den mand, som holdt Casper U. Mortensen fra at modtage Årets Jubelscene.

Hele Boxen i Herning kiggede efter håndboldlandsholdets Casper U. Mortensen, der lørdag aften vandt prisen Årets Jubelscene ved Sport 2016.

- Jeg hørte, at Casper U. Mortensen blev kaldt op, og at de ikke kunne finde ham. Jeg syntes da, at det var underligt, for det lød på arrangørerne til, at han burde have været der, siger læge Arne Astrup, der var til stede ved gallashowet.

Lægen, der er kendt i offentligheden på grund af sine udgivelser omkring sport og ernæring, var på vej på toilettet, da landsholdsfløjens navn blev råbt op, og ved toiletterne fandt han forklaringen på, hvorfor Casper U. Mortensen ikke var i salen til at modtage prisen.

- Der lå en mand på gulvet, og der var en masse førstehjælpsfolk omkring ham. Det var tydeligt, at der var noget galt, siger Arne Astrup til TV 2 SPORT.

Manden havde fået en ildebefindende og var besvimet, mens Casper U. Mortensen også var på toilettet, fortalte landsholdsprofilen efter showet:

- Jeg var ude på toilettet og oplevede en mand, der fik det rigtig dårligt og faldt om. Første melding var et hjertestop, så jeg valgte at blive der og sørge for, han kom i gode hænder, sagde Casper U. Mortensen.

Og der blev landsholdsprofilen så, indtil der kom hjælp til manden – blandt andre fra Arne Astrup.

- Jeg spurgte, om jeg kunne hjælpe med noget. Jeg fik kigget på ham, og jeg vurderede, at han burde indlægges, for han var kridhvid i hovedet, siger lægen.

Arne Astrup blev ved den besvimede mand, indtil han var blevet stabiliseret og en ambulance var på vej.

- Jeg var vel væk i 20 minutter, så jeg gik glip af at Håndboldherrerne fik overrakt BT Guld-prisen, siger Arne Astrup.