VM håndbold

Landsholdsprofil om dramatisk uheld: Jeg råbte og løb, alt hvad jeg kunne

Landsholdsfløjen blev pludselig centrum for hele Sport 2016, da han skulle hædres med en pris. En alvorlig situation, holdt ham væk fra salen.

Lørdag aften blev Sport 2016 næsten så tragikomisk, som noget kunne blive.

Imens hele Boxen i Herning sad og grinede af Casper U. Mortensen, der ikke var til stede i salen, da han vandt 'Årets Jubelscene', var hovedpersonen selv involveret i aftenens dramatiske højdepunkt, da en mand faldt om.

Jeg føler ikke, jeg gjorde så meget andet end at sørge for, der kom en hjertestarter, mens jeg fik råbt og løbet, alt hvad jeg kunne...

Casper U. Mortensen

Landsholdskollegaerne og alle de andre sportsfolk i salen vidste nemlig ikke, hvad der udspillede sig under tribunen, imens de forgæves spejdede efter Casper U. Mortensen, der stadig ikke var dukket op. Derfor hentede klub- og landsholdskammerat Morten Olsen til sidst prisen for fløjspilleren.

- Jeg nåede ikke rigtig at opleve det, for jeg var ude på toilettet og oplevede en mand, der fik det rigtig dårligt og faldt om. Første melding var et hjertestop, så jeg valgte at blive der og sørge for, han kom i gode hænder og egentlig var hos ham, til der kom sygeplejersker.

- Jeg er egentlig ret ligeglad med den pris, for det vigtigste er egentlig bare, at han har det godt, og det har jeg lige fået at vide, at han har, så det betyder meget for mig, sagde Casper U. Mortensen umiddelbart efter showet.

Den danske landsholdsfløj Casper U. Mortensen var ikke til stede, da han skulle modtage prisen for 'Årets Jubelscene'. Her forklarer hvad om den dramatik, der foregik ude ved toilettet i Boxen.

'Årets Jubelscene', som fløjspilleren vandt for en glidetur på tværs af banen i slutsekunderne af OL-finalen, var ikke aftenens eneste pris til Casper U. Mortensen. Sammen med resten af håndboldherrerne vandt han også BT Guld, og de to priser havde stor betydning for fløjspilleren, selvom de for en stund blev sat i baggrunden.

- Det er perfekt. Det er vi rigtig glade for, når det er atleterne, der selv har stemt, så det betyder rigtig meget, og det kan vi bruge som motivation og et klap på skuldrene. Nu håber vi, vi kan gøre det rigtig godt her til VM, sagde Casper U. Mortensen og slog fast, af friaftenen fra håndboldbanen bestemt ikke lige var tiltænkt på den måde.

- Det var ikke lige noget, jeg havde regnet med. Jeg havde bare regnet med, vi skulle komme og samle nogle priser. Det gjorde vi så også, og jeg fik den her (Årets Jubelscene, red.) med i bagagen, og det er jo ikke lige noget, jeg glemmer nogensinde i mit liv, tilføjede landsholdsfløjen.

Som Casper U. Mortensen kom ind på i interviewet, blev det bekræftet allerede kort efter showet, at manden havde det godt efter omstændighederne. Over for DR slog Peter Smith fra Jysk Kontrollør- & Vagtservice fast, at det formodede hjertestop drejede sig om et ildebefindende.

- Han var væltet og havde slået hovedet i gulvet to gange. En læge fra salen kommer og tilbyder hjælp, og han konstaterer, at hans medicinerede blodtryk er for lavt, siger Peter Smith til DR og uddyber, at en ambulance vil tage manden med til et ekstra tjek.

Dermed fik hele situationen et lykkeligt udfald for manden og den involverede landsholdsfløj, der, selvom han kan førstehjælp, var glad for, at folk handlede så hurtigt i situationen.

- Det er aldrig rart, men det var altid noget, han faldt om et sted, hvor vi sidder mange tusinde mennesker, og det var også godt at se, der var så mange over ham så hurtigt.

- Jeg føler ikke, jeg gjorde så meget andet end at sørge for, der kom en hjertestarter, mens jeg fik råbt og løbet, alt hvad jeg kunne. Det er dejligt, han har det godt. Det gør, jeg kan sove godt i nat, afsluttede Casper U. Mortensen lørdag aften.

I dag kan han så vende tilbage til den scene, hvor han normalt gør sig - nemlig håndboldbanen. Danmark møder nemlig Island i sidste VM-testkamp kl. 20.15 på TV 2.