VM håndbold

Svensk stjerne stopper karrieren i ung alder: - Håndbold har aldrig været mit kald

Kim Ekdahl Du Rietz stopper karrieren, mener svensk avis at vide. JONATHAN NACKSTRAND / Scanpix Denmark

Den svenske håndboldspiller Kim Ekdahl Du Rietz stopper karrieren, selvom han kun er 27 år. Håndbold har aldrig været hans kald, siger svenskeren.

Han er bare 27 år gammel. Alligevel vælger den svenske håndboldstjerne Kim Ekdahl Du Rietz at stoppe karrieren, når den igangværende sæson er færdigspillet, det meddeler hans tyske klub Rhein Neckar Löwen i en pressemeddelse. 

I et interview med den svenske avis Aftonbladet har den tidligere landsholdsspiller sat ord på de overvejelser, som han har gjort sig om det tidlige karrierestop. 

- Mange har vidst, at håndbold aldrig har været mit kald. 

- I årevis har jeg vågnet op om morgenen og tænkt 'hvorfor skal jeg spille håndbold igen i dag?'. Når jeg er kommet tilbage fra sommerferie, så er jeg straks begyndt at tælle ned til den næste ferie om 10 måneder, siger Kim Ekdahl Du Rietz. 

I interviewet fortæller svenskeren, at det har været en svær beslutning at tage, men at den har fået opbakning fra venner og familie. Opbakningen skal Ekdahl dog lede længe efter på de sociale medier. 

- Jeg har hverken Twitter eller Instagram, så det følger jeg slet ikke med i. Men jeg griner bare ad det. De kan skrive, hvad de vil, siger svenskeren om de mange negative kommentarer, som hans karrierestop har medført. 

Kim Ekdahl kommer fra sit livs bedste sæson, hvor han var en af de bærende kræfter, da Rhein Neckar Löwen med den kommende danske landstræner Nikolaj Jakobsen i spidsen vandt det tyske mesterskab.  

- Nogle gange har vi stået og jublet sammen i en rundkreds, og der kan jeg mærke, at det er fedt. Men det handler kun om få sekunder. Jeg tror ikke, jeg vil savne det, faktisk. Det føltes som en smertefri overgang. 

Rhein Neckar Löwen har været hurtigt ude i jagten på at finde en erstatning. Mandag kunne den tyske mesterklub således fortælle, at de fra den kommende sæson henter serbiske Momir Rnic fra Melsungen. 

Kim Ekdahl Du Rietz nåede at spille 75 landskampe og score 225 mål, inden han valgte at stoppe på det svenske landshold i 2014.