VM håndbold

Gudmundur erkender hidsigt temperament: - Jeg er nok verdens dårligste taber

Danmarks afgående landstræner Gudmundur Gudmundsson kalder sig selv for verdens dårligste taber i en lang og ærlig snak med Bent Nyegaard.

To stole, en stårslået natur og en karismatisk islænding. 

Det er alt, hvad TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard behøver for at sætte rammen om et dybdegående interview med Danmarks afgående landstræner Gudmundur Gudmundson.

Med udsigt ud over den islandske sø Þingvellir havde Nyegaard muligheden for at komme helt tæt på landstræneren, hvor han blandt andet fik svar på, hvordan Gudmundsson tackler et nederlag. 

- Jeg tror ikke, der findes dårligere tabere end mig. Jeg tager det utrolig nær, så jeg gør altid alt for at vinde, siger Gudmundur Gudmundsson. 

Har det været et problem? 

- Jeg vil ikke sige, at det har været et problem, men det kræver meget af mig selv. Det tager en masser energi, men det har været min drivkraft, kan man sige; at gøre alt, jeg kan. Det er sådan, jeg holder tingene i gang for mig selv og for holdet.

- Jeg har en enormt stor vilje. Der sidder en lille vulkan herinde, siger den 56-årige islænding og banker sig på brystet. 

Har et kæmpe ansvar med det danske landshold

Gudmundsson har stået i spidsen for det danske landshold i to år. I den tid har han blandt andet været til at sikre et af de største resultater i dansk håndboldhistorie, da Danmark vandt guld ved OL i august. 

Dagen efter den historiske finalesejr over Frankrig blev han spurgt ind til, hvordan han havde fejret triumfen, hvortil han svarede, at han havde brugt natten på at se kampen igennem igen, og det siger meget om landstræneren. 

- Nogle siger, jeg er perfektionist. Hvis vi snakker om det danske landshold, er det et kæmpe ansvar, jeg har. Jeg vil gøre alt for at få gode resultater. Jeg elsker at vinde, og jeg hader at tabe, siger Gudmundsson. 

Har lært meget af tidligere landstræner

Mange vil måske mene, at Gudmundur Gudmundsson gør tingene på sin egen måde. Men faktisk så er den afgående landstræner blevet inspireret af Bogdan Kowalczyk, der både har været islandsk landstræner og været træner for Gudmundsson, da han stadig var aktiv i den islandske klub Vikingur. 

- Jeg har lært meget fra ham. Både gode ting og knap så gode ting. Jeg har stor respekt for ham, og jeg er taknemmelig for, at jeg fik mulighed for at arbejde med ham.

- Det var næsten som at være i militæret, men sådan noget gør man ikke i dag. Jeg har bare lært at fokusere meget på at lave meget høje målsætninger, siger islændingen fra Reykjavik. 

Inden Gudmundur Gudmundsson træder af som dansk landstræner til sommer, så har han muligheden for at sikre sig endnu et stort resultat ved VM, der for Danmarks vedkommende begynder fredag aften mod Argentina. 

Du kan se magasinet Kontra - Bents med Gudmundur Gudmundsson på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY torsdag aften klokken 19:25