VM håndbold

KIF Koldings træner er også landstræner ved VM: - De er mere disciplinerede

KIF Kolding Københavns spanske cheftræner Carlos Ortega dobbeltjobber og er i disse dage med ved VM i Frankrig.

Det er næppe alle, der er klar over, at Carlos Ortega ved siden af sit arbejde som cheftræner i KIF Kolding København er landstræner.

Men spanske Ortega har i disse dage givet ansvaret for KIF-spillerne til andre, mens han er i Frankrig sammen med Japans håndboldherrer.

Torsdag aften spillede japanerne deres første kamp ved VM mod Rusland, hvor det blev til en ventet russisk sejr.

- Jeg synes, vi spillede rigtig godt i 40 minutter. Japanske spillere er små og hurtige, og vi skal føre krig med de våben. Vi skal erobre bolde og gå mod mål hver gang, siger Carlos Ortega til TV 2 SPORT.

- Vi var nok trætte og brændte flere chancer alene på mål, og samtidig smed vi bolde væk, så de knækkede kampen. Vi tabte med ti mål, og det er synd og skam, men sådan er sporten.

Rusland endte med at vinde med hele ti mål, men japanerne holdt relativt kort snot i russerne langt hen ad vejen.

Japan missede kvalifikationen til VM-slutrunden to gange i træk - i 2013 og 2015 - og derfor blev Carlos Ortega hentet ind som træneren, der skulle få Japan tilbage i det fine selskab. Med en tredjeplads ved de asiatiske mesterskaber blev forventningerne indfriet.

Og selv om Carlos Ortega kun har stået i spidsen for Japan i et års tid, har han allerede bidt mærke i én markant forskel fra KIF Kolding København til japanerne.

- Forskellen er, at de japanske spillere superdisciplinerede; meget mere disciplinerede end europæiske spillere. Det er en fornøjelse at arbejde med dem. Udover det er håndbold håndbold, og man skal tilpasse sit arbejde til de spillere, man har, siger Carlos Ortega.

Hvem ville vinde en kamp: KIF eller Japan?

- På papiret skal Kolding vinde, men i Japan bliver der kæmpet, så det ville blive svært.

Næste opgave for Ortega og Japan bliver VM-værterne og -favoritterne fra Frankrig, hvor det igen er ventet, at japanerne får klø.

- Det bliver en stor oplevelse for mine spillere at spille for fuldt hus mod et superhold. Vi har intet at tabe og alt at vinde.