VM håndbold

Landstræner om motivation efter OL: - Det kan godt være en udfordring

Det kan være en udfordring for det danske herrelandshold at sætte sig op til VM, efter at holdet vandt OL i sommers, det mener Gudmundur Gudmunsson.

I videoen over artiklen kan du høre, hvad Henrik Møllgaard og Mikkel Hansen mener om motivationen forud for VM.

For fem måneder siden sikrede det danske herrelandshold i håndbold sig det største resultat nogensinde, da det lykkedes Mikkel Hansen & Co. at vinde OL-guld i Rio. 

Nu står håndboldherrerne så overfor den næste store udfordring, når de på fredag indleder jagten på verdensmesterskabet. 

Men hvis man skal tro landstræner Gudmundur Gudmundsson, så kan det godt være svært at sætte sig op til den forestående slutrunde i Frankrig. 

Kan man sætte sig op på samme måde efter sådan en succes, som OL var?

- Det er svært at sige. Det vil altid være en udfordring for et hold, der har spillet sig til et fantastisk resultat, at vise hvor gode man egentlig er. Det håber jeg, vi kan klare. Det er meget vigtigt, siger Gudmundur Gudmundsson til TV 2 SPORT. 

Hvad er den største udfordring? Er det fysisk eller mentalt? 

- Det er en blanding af det hele. For det første, så må vi jo præstere rent sportsligt, men vi skal også være i stand til at leve op til det pres, der vil være, når vi er olympiske mestre. Alle vil slå os, og alle kommer til at kæmpe sindssygt meget mod os.

- Vi har snakket om, at man har et ansvar som olympiske mestre, så vi skal virkelig præstere godt. For os handler det om, at det er den næste slutrunde, og vi skal vise, hvor gode vi egentlig er, siger Gudmundsson. 

Landsholsspillere: - Det bliver ikke et problem

Mikkel Hansen var én af de bærende kræfter, da Danmark vandt OL-guldet, og han har efterhånden været med til mange slutrunder med det danske landshold, hvor det både er blevet til store succeser og store skuffelser. Han mener ikke, at motivationen bliver et problem. Tvært imod.

- Når man vinder en slutrunde som OL, så giver det vel et ansvar, og det skal man leve op til.

- Hvis ikke man er motiveret eller sulten nok til at vinde igen efter at have vundet én titel, så er der noget fuldstændigt galt, og så bør man ikke være på hverken landsholdet eller et klubhold, der stræber efter at være de bedste, siger Hansen, der i år er blevet kåret til verdens bedste håndboldspiller for anden gang i karrieren.

Heller ikke Hansens holdkammerat i Paris Saint-Germain Henrik Mølgaard ser OL-triumfen som en udfordring. 

Hvordan sætter man sig op til et VM så kort tid efter en succes, som OL var?

- Det bliver ikke svært. Når først vi kommer derned, og det kommer til at lugte lidt mere af mesterskab, end det har gjort de sidste par uger, så bliver det ikke noget problem. Vi kommer til at spille i en stor hal med mange tilskuere, hvor der sikkert vil være mange danskere. Det bliver ikke noget problem, siger Henrik Mølgaard til TV 2 SPORT kort tid før afgangen til Frankrig. 

Danmark spiller den første kamp fredag aften, når Argentina for tredje gang i de seneste fire slutrunder er den første modstander.