VM håndbold

Øget sikkerhed koster for dansk VM-profil: - Kan ikke bare besøge min familie

Kasper Søndergaard ærgrer sig over, at det er nødvendigt med så meget sikkerhed omkring spillerne ved VM.

Frankrig har siden efteråret 2015 været i undtagelsestilstand som følge af en række terrorhandlinger mod landet de seneste år. Det har ført til en massiv sikkerhed omkring VM-slutrunden, hvor Frankrig som bekendt er værter. 

Og det er noget, som Kasper Søndergaard har bemærket. 

Hvordan har du det med, at der er så meget sikkerhed over det hele?

- Jeg er rigtig trist over det. Det er ærgerligt, men det er jo klart, at Frankrig er et land, der er i undtagelsestilstand, så derfor er vi jo nødt til at respektere det, siger landsholdsprofilen til TV 2 SPORT ved fredagens pressemøde i Frankrig. 

De danske spillere har under slutrunden kun begrænsede muligheder for at gå frit rundt, da de skal fortælle stort set alt, hvad de foretager sig udenfor hotellet til de folk, der står for spillernes sikkerhed. 

- Det er svært at acceptere, at jeg ikke bare kan tage ind og besøge min familie inde i byen, hvis det er det, jeg har lyst til. Men sådan er det, og det er ærgerligt. Det betyder jo, at der er sket nogle frygtelige ting her, siger Kasper Søndergaard. 

Sikkerheden påvirker ikke Mikkel Hansen

Den danske landsholdsstjerne Mikkel Hansen spiller til dagligt i Paris Saint-Germain og bor i den franske hovedstad, og derfor er han vant til den øgede sikkerhed, der er i byen. 

Mikkel Hansen kommenterer på den massive sikkerhed, der er ved VM.

Hvordan påvirker den øgede sikkerhed dig?

- Ikke sådan specielt. Det ændrer jo ikke på så meget. Vi er jo hernede for at spille håndbold, vi er jo ikke hernede for at shoppe, eller hvad man ellers kan lave, siger Mikkel Hansen til TV 2 SPORT. 

- Personligt synes jeg jo kun, at det er dejligt, vi kommer hurtigt igennem trafikken, tilføjer Hansen, der i 2016 blev kåret som verdens bedste håndboldspiller for anden gang i hans karriere. 

Danmark spiller fredag deres første kamp ved VM i Accor Hotel Arena i Paris, hvor Argentina er modstanderen.