VM håndbold

Omstridt regel får Gudmundur og svensk legende til at rette ny skarp kritik

Gudmundur Gudmundsson og Staffan Olsson er utilfredse med, at de ikke blev spurgt, inden syv-mod-seks reglen blev indført.

Det skabte stort postyr, da indførelsen af den såkaldte syv-mod-seks-regel blev indført sidste år. Og et halvt år efter har kritikken fortsat ikke lagt sig.

Tværtimod bliver trænere og spillere ved med at kritisere reglen, som betyder, at holdene kan tage målmanden ud og sætte en ekstra spiller ind i angrebet, uden at denne behøver at have en træningstrøje på.

Dermed kan alle spillere løbe ud og skifte med målmanden igen, når det bliver nødvendigt.

Den seneste kritik kommer blandt andet fra den svenske håndboldlegende Staffan Olsson. Han kritiserer hele beslutningsprocessen omkring reglen, som blev indført sammen med fire andre.

Han var sammen med flere andre trænere med på et møde hos det internationale håndboldforbund, IHF, hvor de nye regler skulle indføres.

- De lod os sige vores mening om de andre regler, men da det galdt syv mod seks reglen var det ingen større diskussion. Det føltes som om IHF allerede havde bestemt sig, siger han til NRK og forklarer, hvorfor han ikke kan lide reglen.

- Den gør hverken håndbolden mere morsom eller attraktiv at kigge på.

Den danske landstræner, Gudmundur Gudmundsson, bakker op om Olsson kritik.

- Jeg var på det samme møde, men jeg blev aldrig spurgt om min mening. Sådan som jeg husker det, blev reglen slet ikke nævnt. De spurgte mig aldrig om min mening, før den blev introduceret.

Christian Berge, der er Norges landstræner, mener, at håndboldspillet kommer til at lide under reglen.

- Håndbolden bliver kedeligere at se på. Jeg er glad for fart, tryk og duelspil og ikke, at målvogteren kaster bolden i mål. 

- Jeg ønsker, at reglen forvinder, men jeg ved ikke, om det kommer til at ske.

IHF skal diskutere reglen igen i denne uge under VM-slutrunden.