VM i håndbold 2023

DHF klynger sig til lille håb om Tofts VM-deltagelse: - Absurd at det skal være sådan

Danmark kan få lov at bruge René Toft, hvis danskernes modstandere godkender det. Det er absurd, siger Morten Stig Christensen, men håber det bedste.

Håndboldherrernes helt store forsvarsstjerne René Toft Hansen kan alligevel få lov at spille ved VM. Hvis Danmarks modstandere altså godkender, at han er med.

- Vi giver Danmark en ekstra chance, og undtagelsen gælder kun ved dette VM. Vi kommer til at spørge lægen på det hold, som Danmark skal møde, om de vil acceptere, at han spiller. Hvis lægen ikke godkender det, kan han ikke spille, sagde det internationale håndboldforbunds præsident, Hassan Moustafa, fredag eftermiddag til TV 2 SPORT.

Nu har Dansk Håndbold Forbund også fået beskeden, hvor generalsekretær Morten Stig Christensen både er glad og skuffet over løsningen.

- De sidste informationerne har jeg primært fra jer i medierne, som har fået interviews med IHF-præsidenten, og så har jeg selvfølgelig mine egne kilder i IHF, der har fortalt, det var på vej med en form for imødekommelse af den desperate dispensationsansøgning, vi sendte i nat.

- Det er selvfølgelig ikke optimalt så kort tid før. Jeg ved, at spillerne fokuserer intenst på kampen, og så må vi andre prøve, når vi får en officiel besked, som jeg ikke har fået fra IHF endnu, tage affære og forsøge at få de godkendelser fra de andre nationer, siger Morten Stig Christensen.

Nu er spørgsmålet så, hvorvidt håndboldherrernes modstandere vil godkende, at René Toft Hansen får lov at spille.

I TV 2's VM studie gav de to tidligere håndboldspillere Claus Møller Jakobsen og Lars Christiansen i hvert fald udtryk for, at hvis de var Danmarks modstander, ville de ikke lade René Toft Hansen spille, så de kunne øge egne chancer for at vinde, når der nu er et regelsæt, der tæller for alle.

Morten Stig Christensen håber dog, at andre lande vil vise forståelse for situationen.

- Jeg klynger mig til, at vi trods alt har fået et lille håb. René Toft er jo, som Gudmundur siger, ligeså vigtig for vores forsvar, som Mikkel Hansen er for vores angreb, så derfor vil vi kæmpe for at få ham med i så mange kampe ved det her VM som overhovedet muligt.

Nu er det jo op til modstanderne, om han må spille. Hvad synes du om det?

- Det synes jeg jo langt hen af vejen er absurd, at det skal være sådan. Men samtidig er det jo et lille håb. Vi gør det nu, at vi arbejder på flere fronter. Vi skal selvfølgelig have en medicinsk godkendelse fra den lægelige stab på de andre hold, men der er jo rigtig mange spillere, der har gode venner eller bekendte ved de nationer, vi skal spille imod. Så dem vil vi prøve at snakke med, siger Morten Stig Christensen.

Samtidig slår han fast, at han allerede for flere måneder siden har skrevet til IHF om problemet, ligesom han kalder det 'vanvittigt', at spillerorganisationerne ikke er involveret i det hele, da det er dem, det hele drejer sig om.

Over artiklen kan du høre hele interviewet med Morten Stig Christensen