VM håndbold

Erfarne VM-kollegaer hjælper Nøddesbo: Derfor er du kult

Jesper Nøddesbo er håndboldherrernes helt store kultfigur, men det er han tilsyneladende ikke helt klar over. Det siger han i hvert fald selv.

Jesper Nøddesbo er blevet kult i Danmark. Er det rigtigt?

- Er han blevet kult? Det kan du svare bedre på, end jeg kan. Jeg har ikke nogen fornemmelse af, jeg er kult i Danmark, men det kunne da være sjovt, hvis jeg var, lyder det grinende fra Jesper Nøddesbo i lobbyen på danskernes spillerhotel.

Det ligger lidt i min natur. Jeg er lidt en pleaser...

Jesper Nøddesbo

Den 36-årige stregspiller er lige nu i gang med sin 11. slutrunde i rødt og hvidt, og med 217 kampe er han en af de mest erfarne i den danske trup. Han er samtidig den spiller, der modtager det højeste jubelbrøl, når han løber på banen.

Når du træder ind på banen i for eksempel Aarhus, kan du så godt høre, der sker noget?

- Jeg var positivt overrasket. Jeg oplevede det også i Brøndby. Jeg ved ikke helt, hvad det er, der sker. Det kunne jeg godt tænke mig at finde ud af på et tidspunkt. Men jeg synes jo, det er sjovt og fantastisk at være med til, siger Jesper Nøddesbo.

Danmark mod Island ved Bygma Cup, opvarmningsturnering til VM-slutrunden

- Han er en flot mand

Og hvad er det så lige, der sker? Landsholdskammeraten Henrik Møllgaard er slet ikke i tvivl. Møllgaard har selv spillet 105 landskampe, og han er slet ikke i tvivl om, at Jesper Nøddesbo er kult.

- Jeg har da aldrig oplevet andet. Han har jo været populær i de 15 år, jeg har spillet med ham, så det kan jeg da sagtens forstå. Han er jo et dejligt menneske og en flot mand.

- Han var dygtig, inden han tog til Barcelona, og han har været der 10 år, hvor han snart har støvsuget verden for alle de titler, der er. Så jeg kan sagtens forstå, han er populær, siger Møllgaard med et skævt smil.

Kasper Søndergaard, der ligeledes er en af de mere rutinerede landsholdsspillere med 176 kampe på CV'et, bakker da også op om Henrik Møllgaard. For ham står det også ganske klart, hvorfor Nøddesbo er blevet kult.

- Har han ikke altid været det lidt? Jamen Nøddesbo er jo en flot mand. En mand, der giver meget af sig selv. Både på de sociale medier, men også når han er med her. En social fyr, der er rummelig og fantastisk at være i nærheden af og i selskab med. Det betyder meget, men mest af alt er det nok, fordi han er en utrolig flot fyr, siger Søndergaard.

Han slår dog fast, at der trods alt ligger mere bag end bare at være en flot fyr:

- Det er selvfølgelig mest, fordi han er en håndboldspiller og dygtig til det. Men det gør ikke noget, han er en flot fyr også. Det tror jeg godt, at pigerne kan lide. Det er jeg ikke i tvivl om.

Det er endnu usikkert, hvor stor en rolle hovedpersonen selv får under dette VM, da han står efter Toft-brødrene i jagten på spilletid. På trods af det kan de danske fans dog godt forvente, at stregspilleren fra Barcelona vil holde fast i det gode humør.

- Det ligger lidt i min natur. Jeg er lidt en pleaser. Men jeg har nok truffet en beslutning omkring, jeg gerne vil være min rolle bevidst og acceptere min rolle. Og når man træffer den bevidste beslutning, så bliver hele processen omkring landsholdet og min rolle lidt lettere, siger Nøddesbo.

Danmark spiller første kamp ved VM fredag aften, når de møder Argentina kl. 20.45. Du kan følge kampen i livebloggen på tv2.dk, hvor BSV-træner Peter Bredsdorff-Larsen vil være med til at svare på spørgsmål.