VM håndbold

René Toft får lov at spille - hvis Danmarks modstandere siger ja

René Toft har fået dispensation til at spille med sin albueskinne til VM - men kun hvis Danmarks modstandere accepterer det.

Kære alle VM-hold: Synes I, at Danmark skal have lov at spille med deres vigtigste forsvarsspiller René Toft i kampen mod jer?

Det er det spørgsmål, som det internationale håndboldforbunds præsident Hassan Moustafa nu stiller til Danmarks modstandere ved VM i et forsøg på at komme det danske VM-hold i møde i sagen om René Tofts albueskinne. 

IHF har afvist at godkende albueskinnen, da den er i strid med IHF's reviderede regler, der blev vedtaget 1. juli sidste år, men præsidenten vil nu gøre en undtagelse - kun til dette VM - for Toft og Danmark. Men kun hvis Danmarks modstandere accepterer, at René Toft spiller med skinnen. 

- Vi giver Danmark en ekstra chance, og undtagelsen gælder kun ved dette VM. Vi kommer til at spørge lægen på det hold, som Danmark skal møde, om de vil acceptere, at han spiller. Hvis lægen ikke godkender det, kan han ikke spille, siger Hassan Moustafa til TV 2 SPORT. 

- Det er den løsning, vi kan lave nu for at lade Danmark spille som fuldt hold, siger præsidenten, der ikke ser et problem i, at Danmarks modstandere dermed får mulighed for at svække Danmark markant ved at afvise skinnen.

- Vi er en stor håndbold-familie. Jeg forventer selvfølgelig, at alle udviser fair play, svarer Hassan Moustafa og understreger, at beslutningen ikke er taget for at genere Danmark, men for at beskytte alle håndboldspillere. 

Det er op til det danske hold selv at skaffe et underskrevet dokument fra hver af modstandernes læge, hvor holdene tillader René Toft at spille mod dem. Dermed risikerer Danmark fx at måtte undvære René Toft i en kamp, mens han godt kan spille en anden.

Desuden kan danskerne først finde ud af, om René Toft må spille i ottendelsfinalen, kvartfinalen og så videre, når de kender deres modstander i de kampe. 

Ifølge IHF er René Toft den eneste spiller ved hele VM, der har søgt om en dispensation til at bruge beskyttelsesudstyr, der er imod reglerne. 

René Toft Hansen spillede uden skinnen ved de olympiske lege i Rio, da reglen trådte i kraft kort før legene. Det var dog så smertefuldt, at han siden har spillet med den og ikke var parat til at tage den af til Danmarks første VM-kamp mod Argentina. 

Derfor er han ikke med i aftenens kamp, men han kan komme i spil til lørdagens opgør mod Egypten - hvis ellers egypterne vil spille mod ham.