VM håndbold

Præsidenten slår fast: Tofts dispensation gælder kun denne slutrunde

IHF-præsidenten dr. Hassan Moustafa mener at spillernes sikkerhed er forbundets største ansvar - og giver ansvaret videre til landsholdslægerne.

Farcen om René Toft Hansens albuebeskytter nåede sent fredag eftermiddag nye højder, da IHF via medierne offentliggjorde en ny regelændring.

Således blev det op til Danmarks modstandere at beslutte, hvorvidt de finder den danske stregstjernes albueskinne farlig eller ej.

- Man skal huske, at vi i IHF først og fremmest har fokus på spillernes sikkerhed. Både vores lægestab og materialemænd tillod ham at spille med knæbeskytter, men ikke med albueskinnen, siger dr. Hassan Moustafa til TV 2 SPORT.

Har der været fortilfælde, hvor det har været skyld i farlige situationer?

- Nej, men vi kan ikke lide, at han spiller (med skinnen, red.), og der så opstår et problem. Det er noget andet med hans knæbeskytter, for der er ingen fare ved den. Men på albuen er den meget farlig, siger dr. Hassan Moustafa.

Men hvordan ved I så, at det er farligt, hvis ikke der er fortilfælde?

- Vi har spurgt vores læger. Det er ikke min beslutning, siger han.

Men er det fartligt, at han spiller med skinnen på albuen?

- Det er metal, og det er farligt, slår dr. Hassan Moustafa fast.

Den beslutning var man ikke enig i hos Dansk Håndboldforbund (DHF), og derfor søgte den danske lejr dispensation.

- Derfor har vi givet Danmark en ny chance – som kun er gældende for denne slutrunde og for Danmark, fortæller Moustafa.

Danmark har fået accept fra de modstanderne i gruppe D, men når det gælder 1/8-finalen og frem, skal der altså igen indhentes godkendelser fra modstanderne.

I det hele taget har der været meget kritik af de nye regler om udstyr, der af kritikere kaldes tåbelige. Men den kritik giver IHF’s leder ikke meget for:

- Folk, der kalder reglerne skøre, er selv skøre. For som jeg har forklaret, så er vi i IHF ansvarlige for sikkerheden, understreger dr. Moustafa.

Du kan se Danmark - med René Toft Hansen - når de møder Egypten lørdag klokken 20.35 på TV 2.