VM i håndbold 2023

Sverige melder sig i koret: Send bare Toft på banen, Danmark

Det svenske håndboldforbund har også besluttet sig for at godkende René Tofts albueskinne. Dermed kan han spille alle gruppekampene.

René Toft Hansen kan spille alle Danmarks gruppekampe ved VM. Det svenske håndboldforbund har nemlig også besluttet sig for at godkende den omstridte albueskinne.

Det fortæller svenskerne på deres pressemøde lørdag.

- Vi siger ja til, at Rene Toft må spille mod Sverige. Men vores holdning er, at det er IHF, der bør tage den slags beslutninger, siger den svenske pressechef Daniel Vandor til TV 2 SPORT.

Allerede lørdag formiddag godkendte de øvrige gruppemodstandere Egypten, Bahrain og Qatar skinnen.

Hele problematikken om René Tofts albueskinne bunder i en regelændring fra sommeren 2016. Siden da har det ikke været tilladt at spille med albueskinner, der indeholder metal. Det gør René Tofts skinne, fordi den skal forhindre, at han ikke overstrækker albueleddet.

Det internationale håndboldforbund har efter et forbud alligevel givet René Toft en dispensation til at spille med skinnen under VM, hvis modstanderne vel at mærke godkender det inden hver kamp. Nu har alle Danmarks gruppemodstandere godkendt skinnen, og DHF forsøger at få resten af VM-deltagerne til at gøre det samme.

René Toft har med undtagelse af OL-turneringen spillet med skinnen i seks sæsoner.