Nyegaards karakterbog: Da det brændte på, slukkede Landin ilden

Det blev vanen tro forbudt for børn, da arvefjenderne Danmark og Sverige tørnede sammen. Dramaet endte med dansk sejr på 27-25.

Danmark står nu til at vinde sin gruppe ved VM i Frankrig. Det står klart efter Sverige blev besejret med 27-25 i en kamp, der var tæt næsten hele vejen.

Karakterskalaen

5: Høj klasse

4: Over middel

3: Middel

2: Under middel

1: Ikke godt

0: Direkte skidt

UB: Kan ikke vurderes

- Vi glæder os helt vildt over, at Danmark nu er i gang med at erobre førstepladsen. Jeg konstaterer også, at det var et dansk hold, der i rigtig høj grad måtte leve af Landins mirakler, siger TV 2 SPORTs ekspert Bent Nyegaard.

- Svenskerne viste sig at være en yderst kompetent modstander. Aggressive, nærgående og taktisk kloge. De tog Mikkel Hansen ud af den danske kontrafase, og spillede aggressivt forsvar, hvor Danmark havde problemer.

- På en aften, hvor hverken Morten Olsen eller Mikkel Hansen funklede, var Søndergaard helt fremme. Kreativiteten i det svenske forsvar trak tempoet ud af det danske angreb. Uhørt mange DK fejl 12 i alt, vurderer Nyegaard.

Nyegaards karakterbog
Karakterskalaen
5
Høj klasse
4
Over middel
3
Middel
2
Under middel
1
Ikke godt
0
Direkte skidt
UB
Kan ikke vurderes
Niklas Landin
Målvogter / Kampens spiller
5
Hans første halvleg var helt outstanding. Selvom der var en periode i anden halvleg, hvor svenskerne fik sig skudt ind, rammer han omkring 50 procent. I sådan en marginalkamp er han helt vildt afgørende, og han er ikke set bedre. Han har fysik og udstråling og er aggressiv.
Jannick Green
Målvogter
UB
Spillede ikke.
Mikkel Hansen
Venstre back
3
En sjælden landskamp, hvor Mikkel Hansen havde store problemer med sit skud. Det var på straffekast og ude fra venstrekanten, han satte dem ind. Langskuddet virkede ikke, og han skød ved siden af. Afleveringsspillet var heller ikke som vi tidligere har set.
Michael Damgaard
Venstre back
UB
Fik chancen i anden halvleg - i et minut og seks sekunder. To aktioner hvor han laver fejl, og så tog træneren ham ud. Det tager hårdt på ham - og på landsholdet. Holdet har brug for ham, men han skal vurdere bedre end han gjorde i dag. Ikke godt for selvtilliden.
Casper U. Mortensen
Venstre fløj
4
Startede på bænken, også i anden halvleg. Det var uvant for ham, men han kom igen og var pånær en enkelt afbrænder sikker i afslutningerne. Bestemt godkendt.
Magnus Landin
Venstre fløj
3
Scorede på sin første afslutning, og i fællesskab havde Mikkel Hansen og Magnus Landin problemer over for et aggressivt svensk angreb. Det var den første rigtig store test for ham, og den bestod han trods alt.
Niclas Kirkeløkke
Højre back
UB
Spillede ikke.
Morten Olsen
Playmaker
2
Han var det store samtaleemne før kampen på grund af skaden. Det blev aldrig hans kamp. Det koster på det mentale plan, at være så fokuseret på en skade undervejs. Det ligger i hovedet undervejs, så snart man laver en bevægelse. Derfor spillede han under det niveau, han plejer. Scorer to på syv, og har en del tekniske fejl.
Kasper Søndergaard
Højre back
5
På en dag hvor Olsen og Hansen har problemer passer det som fod i hose, at Søndergaard spiller sin bedste landskamp længe. Han var aldeles afgørende. Scorer på fire ud af fem, og har et par tekniske fejl. Laver turneringens bedste frispilning med en retningsskifteaflevering bagom over skulderen. Det var formidabelt. En stor landskamp af ham. Han viste mod, da der var pres på, og scorede det mål, som dommerne måtte ud og tjekke, om var inde. Det var den selvfølgelig på en dag, hvor Søndergaard spiller så godt.
Henrik Møllgaard
Venstre back
4
Da der var brug for ham, spillede han også godt. Svenskerne tog Mikkel Hansen ud af kontrafasen, og det tog Møllgaard konsekvensen af, og scorede tre i første halvleg. Havde lidt problemer i forsvarsdelen.
Lasse Svan Hansen
Højre fløj
3
Det er svært at bedømme ham. Den eneste chance han får, den brænder han. Han fik intet at arbejde med. Gjorde hvad han kunne, men kom aldrig i spil.
Lasse Andersson
Venstre back
3
Var mest inde i forsvaret og gjorde det hæderligt. Han vikarierede også lidt i angrebet uden at gøre det store væsen af sig.
Hans Lindberg
Højre fløj
4
Lindberg fik kun lige godt et kvarter. Scorede på de to eneste chancer, han fik - og scorede det afgørende mål. Jeg kunne da godt se, at han stod klart i feltet. Men når det bliver godkendt, så lever jeg med det. Da der var allermest trængsel, havde han en flot aflevering bagom forsvaret til Henrik Toft.
Henrik Toft Hansen
Stregspiller
4
Han brændte sit første forsøg, men scorede på de tre næste. På et vigtigt tidspunkt snuppede han en bold i forsvaret. Alt i alt en god landskamp.
Rene Toft Hansen
Stregspiller
3
Lidt vanskeligheder for ham i dag. Misser en enkelt chance og får et par udvisninger. Han blev testet i dag. Den ene udvisning synes jeg dog ikke er i orden, for der er han nede og have fat i bolden.
Jesper Nøddesbo
Stregspiller
UB
Spillede ikke så meget, og får derfor UB.
Gudmundur Gudmundsson
Træner
4
Det er svært med ham. Han forvirrede lidt med nogle dispositioner undervejs. Holdet virkede godt forberedt på opgaven trods alt, men svenskerne var bedre end jeg havde forventet. Han fik ikke det hele i spil, og han tog Damgaard hurtigt ud. Han kunne måske godt have fået en chance mere. Det ville have været godt at få ham i gang.