VM håndbold

VM's hårde hund skulle kun bruge 19 minutter på at få direkte rødt

Tunesiens Issam Tej nåede bare 19 minutter på banen, inden han satte en hård tackling ind på slovenske Miha Zarabec og fik direkte rødt kort.

Issam Tej er med sine 37 år særdeles rutineret og et koryfæ i tunesisk håndbold, men han er også kendt for at gå hårdt til sine modstandere - og nogle gange over stregen.

Det viste han endnu en gang tirsdag aften, da Tunesien og Slovenien stod over for hinanden i VM's gruppe B - og denne gang gik det ud over den slovenske bagspiller Miha Zarabec.

Efter et krydsspil endte Zarabec på stregen, og i stedet for at tage fra valgte Tej at tackle igennem på sloveneren, hvilket sendte ham i gulvet.

Her lå Zarabec, mens det litauiske dommerpar Mindaugas Gatelis og Vaidas Mazeika diskuterede handlingen, som altså til sidst medførte et direkte rødt kort til Issam Tej.

- Vi ved, at de tunesiske forsvarsspillere er stærke og hårde, især Tej med sin erfaring. Han spiller rigtig hårdt. Da vi mødte Tunesien i to venskabskampe før OL sidste år, fik han også to røde kort, så vi forventede noget i samme stil. Det er en del af spillet, og vi er glade for, at Zarabec er okay og kan spille videre, sagde den slovenske assistenttræner, Uros Serbec, til TV 2 SPORT i pausen af kampen.

TV 2 SPORT ville gerne have talt med Issam Tej efter kampen, men tuneseren kom ikke i den såkaldte mixed zone, hvor medierne har mulighed for at tale med spillerne.

Det lykkedes dog at få en kommentar til det røde kort fra den tunesiske landstræner, Hafedh Zouabi, selv om han ikke så selve episoden.

- Jeg bliver nødt til at se den på video for at kunne svare på, om kendelsen er korrekt eller ikke, men de fleste af vores folk sagde, at det var meget hårdt dømt mod os, sagde Hafedh Zouabi til TV 2 SPORT, inden han vurderede det røde korts betydning for tunesernes spil.

- Vi savnede ikke Tej i kampen. Vores anden stregspiller gjorde det godt i dag - hele holdet gjorde det godt, og vi var tæt på at vinde. Vi lod fem mål gå ind i de sidste fem minutter af kampen, så vi savnede ikke Issam (Tej), sagde han.

To hænder i ansigtet på Mensah

De danske spillere har også mødt den hårde side af Issam Tej. Det skete ved de olympiske lege sidste år, hvor der netop var fokus på Tej inden Danmarks kamp mod Tunesien.

- Han er kendt for både at rive, flå, spytte og sparke. Han har vist været hele kataloget rundt, sagde Henrik Møllgaard forud for kampen, og TV 2 SPORT's håndboldekspert Daniel Svensson fulgte trop:

- Han er villig til at gå langt over stregen for at vinde. Han er dog blevet mildere med årene, men han går aldrig af vejen for en slåskamp.

Analysen af Tej holdt stik. Tre minutter inde i kampen fik Tej direkte rødt kort for at plante to hænder direkte i synet på Mads Mensah Larsen.

Smed føring mod Slovenien

Modsat kampen mod Danmark ved OL var Tunesien tæt på at tage to point i VM-kampen mod Slovenien. Tuneserne førte 28-23, men gik helt i stå i de sidste minutter, så kampen endte 28-28.

- Vi vidste, at de ville spille hårdt. Som (Issam) Tej gjorde. Jeg mener, det er korrekt, at han fik det røde kort. Vi viste både en dårlig og god side i dag. Kun gode hold kan få uafgjort til sidst, men vi skal gøre det bedre mod Spanien for at kunne vinde gruppe, sagde Miha Zarabec til TV 2 SPORT.

Slovenien mangler at møde Spanien i en direkte duel om gruppens førsteplads, mens Tunesiens VM-skæbne afgøres i sidste grupperunde, hvor modstanderen er pointløse Angola.