VM i håndbold 2023

Gode nyheder: René Toft har fået tilladelse til at spille

Ungarn har givet tilladelse til, at René Toft Hansen kan spille imod dem, skriver DR.

Det danske landshold kan også få glæde af René Toft Hansen i ottendedelsfinalen mod Ungarn søndag aften.

Det bekræftede pressechefen for det ungarsk håndboldforbund, Gábor Liszkay, først over for DR. Dansk Håndbold Forbund, DHF, har efterfølgende bekræftet det i en pressemeddelelse.

- Vi sætter stor pris på, at vores kolleger på de øvrige hold behandler sagen objektivt og fagligt, siger delegationsleder Jan Kampman og forklarer, at den danske landsholdslæge i tirsdags sendt et brev ud til alle deltagende nationer om at få skinnen forhåndsgodkendt.

- Vores læge har i brevet lagt op til, at de respektive læger forholder sig principielt til sagen – uagtet om holdene skal møde Danmark – med henblik på at have opbakning til efterfølgende at sætte fokus på de regler, som, vi vurderer, er forfejlede og vil komme til at ramme flere spillere. Indtil videre har vi ikke fået nogen negative tilbagemeldinger på spørgsmålet om albueskinnen, så det er positivt..

Der var tvivl, om den danske stregspiller ville få lov til at deltage i den vigtige kamp.

René Toft Hansen er under kampe iført en albueskinne på den ene arm, som er nødvendig for ham at have på.

Men det internationale håndboldforbund, IHF, godkender ikke længere, at spillere må have det på.

Han kunne dog få dispensation til at spille, hvis Danmarks modstandere godkendte det. Hvilket Ungarn nu har gjort.

De sidste fire modstandere i Danmarks gruppe godkendte også albueskinnen, hvilket Norge, Tyskland og Frankrig efterfølgende også gjorde. Nationer, som Danmark kan møde i henholdsvis, kvartfinalen, semifinalen og finalen.

Det vil sige, at hvis favoritterne går videre, kan René Toft Hansen få lov til at spille for Danmark i resten af turneringen.

Den tidligere assistenttræner på landsholdet Peter Bredsdorff-Larsen troede ellers ikke på, ungarerne ville sige ja til, at René Toft Hansen kunne spille.

- Jeg tror ikke, at de vil lade René Toft spille med albueskinnen, fordi vi nu er kommet ind i den afgørende fase, hvor holdene vil gøre alt for at vinde. Nu bliver det altså alvor - og så ved jeg godt, at der er nogle hold, der allerede har givet ham lov, sagde han til TV 2 SPORT.

Heldigvis for det danske landshold har Ungarn valgt ikke at svække danskernes startopstilling.

Følgende landshold har godkendt, at René Toft Hansen kan spille:

Tyskland, Frankrig, Ungarn, Norge, Makedonien, Brasilien, Hviderusland, Polen, Island, Egypten, Sverige, Bahrain, Qatar.

Herunder kan du få et nærmere indblik i den beskyttelse, som René Toft Hansen spiller med på sin albue.

Landsholdslæge Steen Bo Kalms forklarer her om René Toft Hansens skinne.

Ungarn og Danmark mødes søndag klokken 16 i ottendedelsfinalen. Den kamp bliver vist på TV 2.